KantoorInrichtingsconcept Vereniging Openbaar Onderwijs is klasse!

‘Ontmoeten, faciliteren en stimuleren’. Dat was het motto achter het inrichtingsconcept dat Nomax Project realiseerde voor de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO). Zij verhuisde van Almere naar Bussum en wilde een kantoor dat is ingericht voor hybride werken en elkaar ontmoeten. Het sluit aan bij het onderwijssysteem dat de VOO voorstaat om samen te leven en samen te leren.

De VOO behartigt de belangen van het openbaar onderwijs. Ze streeft een onderwijssysteem na waarin leerlingen van alle gezindten met elkaar naar school gaan. Het nieuwe VOO-kantoor is ingericht als ontmoetingsplek, met centraal een op maat gemaakte keuken. Daaromheen zijn reuzegrote letterbakken gemaakt met relikwieën uit meer dan 150 jaar VOO-historie. Een grote tekening van Dick Bruna siert de wand. Nomax Project heeft een omgeving gecreëerd die helemaal past bij het werkveld van de VOO.

Turnkey project

Het project voor VOO startte met het ontruimen van de oude locatie in Almere. Nomax Project regelde de tijdelijke opslag van de inboedel. In samenwerking met Interior People hebben we een interieurconcept ontworpen waar ontmoeten centraal staat. De nieuwe locatie is totaal gestript en weer volledig opgebouwd: wanden, plafonds, nieuw toilet, aanpassingen aan de E-installaties, de luchtbehandeling en data-aansluitingen. Verder is de keuken verplaatst en compleet vernieuwd.

Gewaagde keuken

Medewerkers komen naar het kantoor om te overleggen en elkaar te ontmoeten. De mooie tafel van Creafort met stoelen van Satelliet en Vitra bieden daartoe alle ruimte. De vloerbedekking in grijs- en groentinten en de visgraat houtlook pvc-vloer in de ontmoetingsruimte passen perfect bij de gewaagde groene keuken. Daarvoor leverde en monteerde Nomax Project ook alle inbouwapparatuur.

Multifunctionele roomdividers

We hebben werkplekken gemaakt met akoestische schermen ertussen. Nomax Project verzorgde verder het lichtplan, waarbij goed is nagedacht over de stroomposities. Prachtige lampen van Artemide voorzien de kasten en bureaus van het juiste licht. Slimme verrijdbare roomdividers hebben aan de ene kant een prikbord en aan de andere kant een whiteboard, dan wel beeldscherm. Multi-inzetbaar dus, mét akoestische werking.

Kastenwanden op maat

De bibliotheek heeft ook een kastenwand gekregen, evenals de hal. Daar zijn de meterkasten vervangen en omgebouwd tot een complete kastenwand met veel opbergruimte. Alle kastenwanden zijn in eigen beheer ontworpen en op maat gemaakt.

Volledig ontzorgd

Marco Frijlink, directeur-bestuurder Vereniging Openbaar Onderwijs, vertelt: ‘Wij betrokken een pand waar al ruim 25 jaar letterlijk niets meer aan was gebeurd. Met Raymond hebben we een plan gemaakt voor een nieuwe inrichting die goed aansloot bij de gebruikerswensen. Raymond ontzorgde ons vrijwel volledig bij de verbouwing (van compleet strippen tot oplevering) en werkt samen met geweldige andere professionals, zoals Interior People voor het ontwerp. Zo is het resultaat nu ook in de praktijk perfect. Van harte aanbevolen!’

Compleet ontzorgd worden bij uw verbouwing en inrichting? Neem contact met ons op!

Continue Reading 0

Inrichting voor Springstof Media raakt de juiste snaar

Springstof Media is een videoproductiebedrijf in Den Haag. Waar Springstof een krachtige videoproductie ontwerpt die mensen raakt, verzorgde Nomax Project een inrichting voor het kantoor die de juiste snaar heeft geraakt.

Het jonge bedrijf is bijzonder tevreden met de hippe en toch warme inrichting. Op de grijze wand van PET-felt springt het oranje logo van Springstof Media er echt uit. Het is ook een duurzame keuze, want PET-felt (of pet-vilt) bestaat uit 100% polyester waarvan minimaal 50% gerecycled is. Dit wordt gedaan door gebruikte plastic flessen en verpakkingen te vervezelen. Door meerdere lagen petvezels op elkaar te persen, ontstaan stevige recycled PET-felt-platen. Nomax Project levert deze in wel 48 verschillende kleuren. Bij Springstof Media kozen we voor antraciet, omdat de oranje huisstijlkleur hierop prachtig afsteekt.

PET-felt wand

Het PET-materiaal is geschikt voor verschillende toepassingen, denk aan: wandbekleding, plafondelementen, afwerking van plaatwerk, kunstzinnige en akoestische objecten of meubilair. De akoestische eigenschappen kwamen bij Springstof Media goed van pas, omdat de vergaderzaal een niet al te beste akoestiek had. Met het PET-felt is dit helemaal opgelost. De poreuze eigenschap van PET-felt vangt reflecterend geluid op en reduceert galm tot een minimum. Zo is het een creatieve en prettige ruimte geworden.

Originele inrichting

Nomax Project sluit zich helemaal aan bij de visie van Springstof Media om te zoeken naar de grenzen van het haalbare en te streven naar originaliteit. De vloeren kregen een mooi patroon in groen- en grijstinten, passend bij de stoelen en het meubilair. Nomax Project levert Interface vloertegels in een palet aan tinten en patronen. Zo zit er altijd iets bij wat de klant mooi vindt, in de meest originele en verrassende patronen. Om de ruimte af te maken, hingen we verschillende planten op, die bijdragen aan de prettige sfeer.

Visueel aantrekkelijk

Springstof Media heeft een wetenschappelijke achtergrond, maar heeft ook  liefde voor mooie plaatjes. Dat komt in hun visueel aantrekkelijke vergader- en studioruimte aan de Westvlietweg absoluut tot uiting.

Ook een hip kantoor met duurzame materialen? Neem contact met ons op.

Continue Reading 0

Het juiste recept voor kantoor GROUP7 food-commerce

‘Raymond Harmsen regelde voor GROUP7 alles wat nodig was, tussen vloer en plafond. Vanaf het ontwerp dacht Raymond mee, kwam met praktische oplossingen en creatieve invalshoeken om het kantoor net iets speciaals te geven. De medewerkers van Nomax hebben de oplevering tot in detail goed uitgevoerd. We krijgen nu met regelmaat complimenten voor de inrichting. Wij genieten zeer van de nieuwe plek.’

Dat zegt Martin van Dam, Managing Partner at GROUP7. En daar doen we het voor bij Nomax Project: tevreden klanten die we net wat meer werkgeluk geven. GROUP7 benaderde Nomax Project voor ontwerp, de projectbegeleiding en inrichting van hun kantoor in Woerden. GROUP7 is een bureau voor food-commerce, dat met marketingprofessionals werkt voor toonaangevende foodbedrijven. Ze maken de business van hun klanten met hapklare marketingacties en de juiste strategie een stuk succesvoller. Naast het kantoor in Woerden, heeft GROUP7 inmiddels ook een vestiging in België.

Hybride vergaderen

Daarbij waren een warme werksfeer en goede akoestiek belangrijke aandachtspunten. De vergadertafel is verplaatsbaar en heeft audiovisuele middelen voor online vergaderen. De stoelen zijn fris groen gestoffeerd en de werkplekken hebben akoestische schermen. Aan de wand is een mooi object verwerkt, dat food-producten laat zien. Tegelijk is dit een akoestisch scherm dat zorgt voor een prettige akoestiek in de ruimte.

Gezonde werkomgeving

De werkplekken zijn met zit-/sta-bureaus en ergonomische stoelen uitgevoerd. Dit biedt de professionals van GROUP7 een gezonde werkomgeving. De ruimte heeft verder een industriële look zonder systeemplafond. De akoestische objecten en schermen zorgen toch voor een prettig geluid in de ruimte. Zonder last van nagalm, stress door te harde of schelle geluiden en met een goede spraakverstaanbaarheid. Zo begeleidde Nomax Project deze foodspecialist naar een kantoorinrichting volgens het juiste recept.

Ontmoetingsplek

GROUP7 is gevestigd in een E4U (Everywhere4U) bedrijfsverzamelgebouw in Woerden. Het eigen nieuwe kantoor en alle gezamenlijke faciliteiten bieden nu een inspirerende en gezellige werkomgeving. Een omgeving waarin ze op een professionele manier klanten kunnen ontvangen en andere bedrijven en disciplines ontmoeten. Wij houden ervan bij Nomax Project!

Wilt u het juiste recept voor uw (kantoor)inrichting? Neem contact met ons op.

Continue Reading 0

Experts in automotive software snel gestart in vernieuwd kantoor

MetaFactory zijn experts in slim software toepassen. Dit Amsterdamse bedrijf helpt exclusieve autobedrijven, leasemaatschappijen en dealerholdings snel hun doelen te bereiken met betrouwbare applicaties. Nomax Project hielp MetaFactory snel aan een frisse en modern werkplek. Dit deden wij in samenwerking met Interieurontwerp Den Haag wie verantwoordelijk was voor het ontwerp.

Tony Koeleman van MetaFactory zegt hierover: ‘Raymond heeft het kantoor van MetaFactory getransformeerd van een jaren nul-uitstraling naar een frisse en moderne werkplek, waar mensen ook na kantoortijd graag blijven hangen. Hierbij hield hij rekening met beperkte budgetten die wij hadden voor deze verbouwing. De doorlooptijd van de verbouwing heeft hij kort weten te houden, zodat we slechts een zeer beperkte tijd niet in ons kantoor terecht konden.’

Toffe tapijttegels

Nomax Project dacht mee in de materialisering en bouwkundige aspecten van het ontwerp. We hebben de vloerbedekking vervangen door vloertegels in een wel heel tof patroon. Deze tegels van Desso, onderdeel van Tarkett, geven de ruimten een sfeervolle, moderne en luxueuze uitstraling. Met de vloerbekleding zijn ook de verkeerszones in de ruimten aangegeven. In het midden gaan de vloertegels naadloos over in pvc-stroken van Interface. Die zijn mooi en praktisch in het ontmoetingsgedeelte, waar ook de lunches en borrels plaatsvinden van MetaFactory.

Uitgekiende bouwplanning

Aan de opbouw ging vakkundig sloopwerk van de binnenruimten vooraf. Omdat MetaFactory op de locatie bleef, het ging om herinrichting, vroeg dat een uitgekiende planning. We wilden het primaire proces van MetaFactory zo min mogelijk verstoren. Nomax Project zorgde in korte tijd ook voor het leveren en plaatsen van Plan Effect systeem- en glaswanden. Ze passen perfect in het hele kleurenpalet van natureltinten.

Circulair materiaalgebruik

Nomax Project leverde verder maatwerk voor de bar in de keuken. We hebben daar een hangend element geplaatst voorzien van Woodline akoestische panelen. Achter de gefineerde houten stroken zitten platen van PET-felt, die gemaakt zijn van gerecyclede PET-flessen. Een mooi voorbeeld van circulair materiaalgebruik, dat wij van harte stimuleren. Waar MetaFactory experts heeft in slimme software, heeft Nomax Project experts in slim materiaalgebruik.

Is uw kantoorinrichting ook aan een opfrisbeurt toe? Neem contact met ons op.

Continue Reading 0

‘A walk in the sky’ bij projectinrichting AirFi

AirFi is een reistechnologiebedrijf dat is opgericht door mensen die groot denken en graag plezier maken. Het bedrijf vestigde zich dan ook in een aansprekend kantoorpand in Den Haag: het Van Bylandt Huis. Projectinrichting Lavoir werd gevraagd om het complete ontwerp en de inrichting van het AirFi-kantoor voor haar rekening te nemen. Oranje én luchtvaart vormden de inspiratie voor een prachtig resultaat.

Het Van Bylandt Huis uit 1935 werd in 2014 al helemaal aangepast aan de huidige tijd. Het is gestript en opnieuw opgebouwd, met grote zorg en aandacht voor het behoud van de originele details. Naast de look & feel, is er extra aandacht besteed aan de klimaatinstallaties en zijn zonnepanelen geïnstalleerd. AirFi vond hier een uitstekende uitvalsbasis en wilde met zijn kantoor graag aansluiten op zijn eigen bedrijfsvisie én bij het prachtige Van Bylandt Huis.

Ontwerp, bouw én inrichting

In Projectinrichting Lavoir en Nomax Project vond AirFi de ideale combinatie van ontwerp, uitvoering en bouwkundige aanpak. Uitgangspunt voor het ontwerp waren de visie en historie van AirFi. Het bedrijf biedt luchtvaartmaatschappijen en spoorwegexploitanten hoogwaardig entertainment en winkelen aan boord voor hun passagiers. Een paar uur op stoel 22A moet zijn alsof je je waant in een moderne shopping mall, met films, online winkels of een bezoek aan de foodcourt. In 2012 lanceerde AirFi zijn eigen Connected Crew mPoS-platform (mobiel verkooppunt), met succes. Inmiddels heeft AirFi klanten op vijf continenten en regionale kantoren over de hele wereld. Het mooiste kantoor staat natuurlijk in Den Haag!

Oranje details

AirFi is opgericht in Nederland, wat al het oranje verklaart. Projectinrichting Lavoir koos deze frisse kleur voor enkele van de wanden, het kantoormeubilair en de zitjes. De schuine kap van het monumentale pand was een uitdaging voor het plaatsen van glazen scheidingswanden. Lavoir en Nomax gingen samen graag die uitdaging aan, zodat een moderne kantoorruimte is ontstaan met behoud van originele balken.

Landingsbaan

De werkplekken hebben met de landingsbaan langs de bureaus een super originele look gekregen. ‘A walk in the sky’, perfect passend bij de visie van AirFi. Projectinrichting Lavoir zorgde samen met Nomax Project voor de indeling met metal studwanden, de glazen scheidingswanden, het schilderwerk, de maatwerk – oranje! – keuken en de vloeren. Een mix van moderne tapijttegels en bedrukt vinyl leverden een fris en warm resultaat op.

Werkgeluk

Wij vinden dat AirFi helemaal gelijk heeft, als ze zeggen dat gelukkige medewerkers leiden tot gelukkige klanten. Wij hopen met deze leuke, comfortabele en fijne werkomgeving te hebben bijgedragen aan dat werkgeluk!

Ook werkgeluk in uw bedrijf met een fijne inrichting die past bij uw visie?
Neem contact met ons op.

Continue Reading 0

Inrichting kantoor Actor: van concept tot turnkey oplevering

Het gedeeltelijk thuiswerken is niet meer weg te denken bij werkend Nederland. Nomax Project helpt organisaties om de mogelijkheden voor het post-corona kantoor, ook wel het hybride kantoor genoemd, vorm te geven. Van brainstormsessie tot turnkey oplevering: wij leveren totaalconcepten in projectinrichting. Mooi voorbeeld is het project bij Actor, bureau voor sectoradvies in Woerden. Met bewezen succes!

Hybride kantoor

Het project startte met een brainstormsessie met directie en MT van Actor. We hebben hen meegenomen in de mogelijkheden die er zijn als medewerkers zestig procent thuis en veertig procent op kantoor werken. Een hybride kantoor is veel breder geworden dan kamers met bureaus. Voor elke activiteit die je uitvoert op het werk moet er een geschikte plek zijn. Met een mooi woord activiteiten-gerelateerd werken. Dit vraagt om een inrichting die daarop aansluit. Een werkomgeving die ontmoeten faciliteert en die collega’s stimuleert om te bewegen. Dit zorgt voor meer interactie en is een gezondere manier van werken. Nomax ondersteunde Actor in de keuze voor een geschikte locatie: het eigen pand, een nieuw pand of een bedrijfsverzamelgebouw. Het werd een nieuw pand aan de Pompmolenlaan in Woerden.

Totaalconcept voor de inrichting

En daar zijn we samen voor gegaan. Nomax Project ontwikkelde een totaalconcept voor het nieuwe Actor-kantoor. We hebben dit opgedeeld in vijf zones: flex(werk)plekken, concentratie/belplekken, informele overlegplekken, formele/vergaderplekken en een ontmoetingsruimte. Nomax Project tekende ook voor de complete uitvoering, tot aan turnkey oplevering, inclusief hoogwaardige akoestiek en een prettig werkklimaat door topkoeling.

Huiselijke werkomgeving

We hebben een fijne, huiselijke werkomgeving gecreëerd, waar collega’s en bestuurders elkaar kunnen ontmoeten. Een plek waar je graag naartoe gaat, als je naar kantoor gaat. Een goed punt ook bij de werving van nieuwe collega’s. Het kreeg de naam ‘Clubhuis Actor’ met een bestuurdershuis ernaast, waar het vergadercentrum voor klanten zit. Actor ondersteunt namelijk vele besturen van sector-, pensioen- en arbeidsmarktfondsen, die in het gebouw vergaderen. Iedere zaal heeft zijn eigen uitstraling gekregen met de juiste apparatuur om hybride te vergaderen.

Gastvrije entree

Je komt het kantoor van Actor binnen in een professionele en gastvrije entree. Het gebruik van natuurlijke materialen sluit aan op de clientèle uit de groene, agrarische sector. We hebben vormen en kleuren uit de huisstijl van Actor laten terugkomen in het interieur. Als onderdeel van de visuele identiteit van de organisatie: het pand vertelt een verhaal. Vanuit de receptie loop je de loungeruimte in, waar ontmoeten en verbinden centraal staan. Een grote ruimte die door wat slimme toepassingen als prettig en geborgen aanvoelt. Verlagingen in het plafond, een vrijstaande keuken, kleurvlakken in de vloer, open vakkenkasten en diversiteit in meubilair maken deze ruimte optisch verdeeld. Voor het werken in teams hebben we, aansluitend aan de lounge, werkruimtes gecreëerd.

Flex- en stilteplekken

Als overgang naar de flexplekken hebben we spreekruimtes ingericht voor overleggen met teams of één-op-één-gesprekken. Helemaal achterin bevinden zich flexplekken. De goede akoestiek ondanks de open ruimte, is hier opvallend. Er zijn zeven stilteplekken, waar men kan telefoneren, video-calls houden en geconcentreerd werken. Er kan met minimale geluidsoverdracht, maar wel met behoud van transparantie, in teamverband gewerkt worden. Dat is werken in een uiterst prettig werkklimaat, daar bij Actor.

Interesse in totale projectinrichting voor uw hybride kantoor? Wij ondersteunen vanaf scratch! Neem contact op met Nomax Project.

Eduard de Bruijn van Actor: ‘Raymond / Nomax Project heeft Actor begeleid en ontzorgd bij het realiseren van een fantastische nieuwe kantoor huisvesting en inrichting in Woerden. Helemaal anno nu qua sfeer, en maximaal ondersteunend bij het nieuwe werken. Voor klanten en collega’s voelt het als een fijne omgeving waar je welkom bent.’

Continue Reading 0

Een frisse wind door kantoorinterieur Mistral Legal

De Mistral is een wind om rekening mee te houden. Niet voor niets noemden de Romeinen deze ‘magistralis’ (meesterlijk). Het sluit mooi aan bij het advocatenkantoor Mistral Legal in Woerden. Een specialist in overnames en contracten om rekening mee te houden. Nomax Project nam die identiteit mee in het ontwerp van het interieur.

Nomax Project verzorgde turnkey het totale verfrissende ontwerp, bepaalde de kleurstelling in overleg met eigenaar Toine Hitzert en verzorgde de volledige verbouwing. Ook de vloerbedekking in pvc en warmgrijze tapijttegels, de nieuwe LED-panelen en het schilderwerk zijn van de hand van Nomax Project. Eigenlijk leverden we alles tussen vloer en plafond.

Visual op de wand

Op de wand van de vergaderkamer is een grote visual te zien van een duinlandschap in de wind. De groenblauwe kleurstelling van de wanden en de vergaderstoelen past mooi in het plaatje. Het logo van Mistral Legal is een gestileerde windvaan, die ook op de visual is terug te zien. Nomax Project levert en monteert dergelijke visuals in vele afbeeldingen en kleuren.

Comfortabele werkplek

En hoewel de mistral een harde, koude noordwestenwind is, straalt het kantoor van Mistral Legal warmte uit. Dat komt omdat we hebben gezocht naar een combinatie van warme en koele tinten. Bijvoorbeeld de groenblauwe koele tinten op de wand en de warme tinten van de vloerbedekking en de pvc-vloer in houtlook. Het moet immers een comfortabele werkplek zijn.

Semi-open vergaderruimte

Tussen de vergaderruimte en de werkplekken bracht Nomax Project een glazen wand aan met een industriële look door de verticale en horizontale zwarte strips. De robuuste houten vergadertafel en de stoere lamp die hier uitstekend bij passen. Mistral Legal ontvangt klanten in de semi-open vergaderruimte. Het advocatenkantoor werkt namelijk speciaal voor ondernemers en wil hen en hun bedrijf écht leren kennen. Weten wat er speelt, waar zij tegenaan lopen. Zo sluit het advies van Mistral Legal aan op de realiteit van de werkvloer.

Meesterlijk werk

Samen met de klant hebben we dit leuke project in een kort tijdsbestek, binnen tijd en budget, gerealiseerd. Zo kon Mistral Legal weer snel verder met zijn meesterlijke werk.

Toine Hitzert van Mistral Legal: Raymond Harmsen van Nomax Project heeft de volledige verbouwing van mijn kantoor in het centrum van Woerden voor zijn rekening genomen. Raymond doet wat hij zegt en zegt wat hij doet. Dat geeft de opdrachtgever rust en vertrouwen. Daarnaast heeft hij de creativiteit in huis om van ieder project iets bijzonders te maken. Hij heeft mijn (hoge) verwachtingen overtroffen en ik zou hem (plus zijn samenwerkingspartners) van harte aanbevelen.

Continue Reading 0

Een prettige werkplek voor energiek HCS

HCS Services zijn de experts in arbeidskapitaal in Den Haag en Hilversum. Voor de Haagse vestiging werd Nomax Project gevraagd voor de inrichting. In een strak jasje, passend bij Het Nieuwe Kantoor in het Haagse Forepark.

HCS ontzorgt werkgevers bij sociale zekerheid en begeleiding bij arbeidsongeschiktheid. De experts staan werkgevers bij om verzuim te verkorten of te voorkomen. Daarnaast wijzen ze de weg in het doolhof van sociale regelingen en subsidies. HCS wilde daarom een werkomgeving die rust uitstraalt, met een industrieel karakter. Ruimtes met goed meubilair waar formeel en informeel overleg kan plaatsvinden.

Topmerken in kantoormeubilair
Op basis van een inrichtingstekening van Velde Projectmanagement verzorgde Nomax Project meubilair en verlichting voor de overlegruimtes.  We creëerden een inrichting met een strakke, industriële look. Met kwalitatief prachtige tafels en bureaus van Lande en Vepa, en stoelen van Hay. Topmerken als het gaat om kantoormeubilair, die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben. Daarnaast betrokken we industriële lampen en snoeren van Foir. Nomax Project maakte hiervan stoere eyecatchers boven de vergadertafels. In de tafels zitten ook aansluitingen voor bijvoorbeeld een laptop.

Duurzaam Ditch
Nomax Project leverde ook een comfortabel zitje voor de hal, slimme kantoorkasten, garderobevoorzieningen en een afvalscheidingssysteem ‘Ditch’. Deze afvalscheidingsbak past goed in het moderne interieur van HCS. Bovendien is de bak gemaakt van hoogwaardig staal en verdeeld in drie compartimenten. Met Ditch geeft HCS invulling aan een duurzame bedrijfsvoering.

Een prettige werkplek
HCS is een snelgroeiende en energieke organisatie. De nieuwe inrichting was dan ook nodig voor uitbreiding op de bestaande locatie in Den Haag. Velde Projectmanagement gaf daar functioneel en kwalitatief invulling aan. Wij vonden het een uitdaging om bij te dragen aan een prettige werkplek voor het team van enthousiaste professionals van HCS.

 

Continue Reading 0