Zorg



Uitvaartonderneming met Indische uitstraling

Al sinds 1888 regelt Ad Patres in Den Haag uitvaarten. Het art nouveau pand aan de Frederik Hendriklaan in Den Haag is in de loop van al die jaren aangepast en veranderd. Omdat het niet meer aansloot bij de uitstraling die Ad Patris wilde, werd besloten het op te knappen. De luxe uitstraling van het statige pand mocht weer terug komen. En omdat veel families met een Indische achtergrond gebruik maken van Ad Patres als uitvaartonderneming, wilden ze bij de inrichting ook meer rekening houden met deze groep klanten.

Licht en rust
Fanny Willems van Flint Interieurarchitecten heeft eerst bekeken wat Ad Patres wilde uitstraling, hoe ruimten gebruikt worden en wat daarin stoort zodat ze oplossingen kon bedenken. De keuken bleek akoestisch erg slecht. De rouwkamer achter was erg donker door black-out gordijnen en de familiekamer voor was door zware gordijnen bedompt van sfeer. De plafonds waren verlaagd, waardoor ornamenten waren verdwenen.

Veel klassieke details zijn weer teruggebracht, onder andere in gipsen lijsten aan plafonds en in paneeldeuren met messing deurklinken. Dit messing is ook in de kroonluchters doorgetrokken. De wanden kregen lijsten met daarin zijdebehang en fotobehang van Vescom waarop oude Indische schilderijen van natuurimpressies werden geprint. Hierdoor ontstaat een serene sfeer van licht en rust waarin mensen rustig kunnen rouwen.

De entreehal kreeg in de art nouveau sfeer van het pand behang van Nina Campbell, een van de leidende Engelse ontwerpers op dit gebied. In de meubels komt veel notenhout terug en Fanny Willems ontwierp zelf bankjes, hockers met oosterse rollen als leuningen.

Nomax Project: aankleding, uitvoering en akoestiek
Nomax Project vulde het plaatje van Flint interieurarchitecten in met producten en offertes en de uitvoering van vloeren, wand- en raambekleding, meubilair, verlichting en beplanting. Ook adviseerde Nomax Project over de akoestiek in de keuken. Om vooral het contactgeluid te verminderen, werd hier een PVC Safe Step vloer van Forbo gelegd op een akoestisch zwevende ondervloer.

Continue Reading 0

Snel vloer vervangen bij waterschade

Het consultatiebureau van Jeugd Gezondheidszorg Zuid-Holland West in Wassenaar had behoorlijke waterschade aan vloeren door lekkage van een radiotor. De lekkage was in de spreekkamer, maar het water was onder muren door naar andere ruimtes gelopen.

Snelle actie
Op dinsdag werd Nomax Project gebeld om de schade op te nemen. Het lukte om nog dezelfde dag te gaan kijken en offerte uit te brengen voor het vervangen van zo’n 160 m2 laminaat. Inclusief het inpakken, uithuizen, opslaan en weer inhuizen van alle meubilair en andere spullen.

Op donderdag werd groen licht gegeven en op vrijdag zijn we met vijf man gestart met inpakken, stikkeren, uithuizen en daarna de oude laminaatvloer slopen. Hierbij werkten we onder andere samen met MijnStudent, dat snel en flexibel reageerde.

Minimale sluiting
Tijdens het Paasweekeinde werden de ruimtes met drogers vochtvrij gemaakt. Daarna konden we primer aanbrengen en de vloer egaliseren om daarop de nieuwe vloerbedekking van strokenvinyl te leggen. Door de snelle en flexibele inzet van mensen en ook door snelle levering van de nieuwe vloer, is het consultatiebureau uiteindelijk maar anderhalve week dicht geweest.

De gebruikers van het consultatiebureau waren zeer onder de indruk van de snelle en vloeiende manier waarop de situatie was opgelost. Nomax Project vindt het fijn om in dit soort noodgevallen zo snel te kunnen helpen.

Continue Reading 0

250 werkplekken bij JGZ Zuid-Holland West

Jeugd Gezondheidszorg Zuid-Holland West heeft 26 locaties, grofweg in de driehoek van Maasdijk – Zoetermeer – Wassenaar. In het Westland hebben ze onder andere veel consultatiebureaus. Door verandering in taken, manier van werken en samenwerkingsvormen wil JGZ flexibeler en efficiënter met ruimtes om kunnen gaan. Daarvoor was het aanwezige meubilair niet geschikt.

Slingerverstelbare bureaus
Nomax Project heeft opdracht gekregen te zorgen voor nieuw meubilair op 250 werkplekken bij JGZ. We installeerden op de 26 locaties onder andere overal slingerverstelbare bureaus. Medewerkers kunnen deze bureaus zonder gereedschap op de goede hoogte stellen. Daarmee kunnen ze deze werkplekken flexibel gebruiken en voldoen alle werkplekken aan de arbo-eisen van deze tijd. Ook alle snoeren en kabels werden netjes weggewerkt.

Buiten openingstijden
De vervanging van het meubilair was een logistieke puzzel, waarin we met veel zaken rekening moesten houden. Ongeveer twintig werkplekken per dag werden vervangen, zoveel mogelijk buiten openingstijden om. Vanuit het logistiek centrum in Ypenburg bij Den Haag werd alles voorbereid, zodat transport, monteren en inhuizen vlot verliepen. Tegelijkertijd regelden wij ook het afvoeren van het oude meubilair als dat nodig was, inclusief het scheiden van afvalstromen van de verschillende materialen.

Continue Reading 0

Frisse combinatie van oud en nieuw meubilair

In vervolg op een eerder project in verpleeghuis De Schildershoek, vroeg de Haagse Wijk- en Woonzorg (HWW) Nomax een voorstel te doen voor drie locaties. Samen met interieurarchitectenbureau Flint kwam Nomax Project met een plan voor meubilair voor de verpleeghuizen Op de Laan, De Schildershoek en Rivierenbuurt.

Op een creatieve manier werd gebruikt gemaakt van het bestaande meubilair, dat door beitsen en stofferen nu meer een geheel met de rest van de aankleding vormt. Het is nu een frisse combinatie van oud en nieuw meubilair. In De Schildershoek wordt gerefereerd aan de jaren ’20 en in Op de Laan aan de jaren ’50. Dit om bewoners zich thuis te laten voelen in een sfeer die ze herkennen uit hun vroegere leefomgeving.

Continue Reading 0

Pimp je kamer

Axion Continu, locatie Albert van Koningsbruggen in Utrecht

https://youtu.be/x3bGTqnitps

Axion Continu vraagt ieder jaar aan medewerkers om met innovatieve ideeën te komen voor verbeteringen binnen het bedrijf. Een van die ideeën was ‘pimp je kamer’, om kamers van bewoners meer een eigen identiteit te geven.

Op de locatie Albert van Koningsbruggen in Utrecht wonen mensen met een hersenafwijking, jong en oud door elkaar.

Onder regie van Interieuradviesbureau Livin uit Breukelen, werkte Nomax Project, samen met The Collections, geheel belangeloos mee met wandbekleding en gordijnen aan het pimpen van een kamer.

De bewoonster was erg blij met het resultaat.

Continue Reading 0

Gordijnen voor ‘gespikkeld wonen’

Stichting Vecht & IJssel, locatie Transwijk in Utrecht

Aan het park Transwijk in Utrecht heeft Stichting Vecht & IJssel op een prachtige locatie een nieuwe manier van samenwonen toegepast in een nieuw appartementengebouw van woningcorporatie Bo-Ex. Psychisch geriatrische cliënten wonen daar gemengd met andere bewoners. ‘Gespikkeld wonen’ noemen ze deze woonvorm, die steeds meer aanslaat.

Het gebouw verhoudt zich op een natuurlijke manier met Park Transwijk. Het dak van de parkeergarage is beplant en zo onderdeel van het park. Nomax Project heeft de gordijnen mogen leveren en monteren voor de afdelingen PG (psychogeriatrische aandoening, dementie) die onderdeel uitmaken van het gespikkeld wonen-concept.

Continue Reading 0

Wandbekleding voor beschadigde muren

Vierstroom, locatie Vivaldi in Zoetermeer

https://youtu.be/Q85juMdeZU0

Door veelvuldig gebruik van tilliften en rolstoelen waren de lange wanden in de patiëntenkamers, van zorglocatie Vivaldi in Zoetermeer, behoorlijk beschadigd. De wanden van de twee jaar geleden opgeleverde nieuwbouw waren bij de bouw spack gespoten.

Die werden eerst opnieuw gestuct. Daarna werden de wanden van de 32 kamers behangen met wandbekleding van The Collections. Dit is textiele wandbekleding van 280cm hoog, die horizontaal en daardoor naadloos op de wand wordt aangebracht. Dit ‘behang’ is sterk, krasvast en goed afwasbaar.

Met een nieuwe plint van 220mm hoog en 18mm dik konden we op de bijna 300cm hoge wanden naadloos plakken en ook verkleint hierdoor de kans op nieuwe beschadigingen van de wand.

Bijzonder bij dit project was dat de werkzaamheden plaats vonden terwijl de bewoners aanwezig waren. De kamers werden in serie onder handen genomen. Schoon en netjes werken was belangrijk voor zo min mogelijk overlast.

Continue Reading 0

HWW verbouwt om haar bewoners heen

Het Verpleeghuis De Schildershoek in de Haagse Schilderswijk, een locatie van de Haagse Wijk- en Woonzorg (HWW) was aan een renovatie toe. Op een efficiënte wijze en met zo min mogelijk overlast voor de bewoners werden de zes vleugels opgeknapt.

Hierbij werden de zes vleugels in stukjes geknipt waarna stukje voor stukje een flinke opknapbeurt kreeg. Een organisatorisch complex project, want de winkel moest open blijven tijdens de verbouwing.

In het project werd met ontwerpen, kleuren en materialen volgens het concept van het Breincollectief gebruikt. Het Breincollectief ontwerpt omgevingen, speciaal voor mensen met hersenbeschadigingen. Dit betekent onder andere: een herkenbare vormgeving, contrasten en heldere kleuren. Nomax Project leverde en monteerde de gordijnen en ophangsystemen.

Continue Reading 0