Zorg



Warande, Wooncentrum Heerewegen: sfeervolle verlichting met beperkt budget

Heerewegen is een wooncentrum voor mensen met dementie, waar in 2010 het Zorgconcept Woongroepen werd ingevoerd. Het centrum ligt in een groot woonpark met verschillende Warande vestigingen (Bovenwegen, Heerewegen en Klein Heerewegen) aan de oostkant van Zeist. De bewoners van Heerewegen en hun familie en vrienden hebben de beschikking over een gezellig restaurant met terras en een besloten tuin aan het bos van het Utrechts Landschap.

In het verleden hebben wij al eens de gangen en woonkamers voorzien van onder andere nieuwe vloerbedekking. Nu vroeg Warande Nomax Project mee te denken over het op een betaalbare wijze aanpassen van de verlichting in de gangen. De verlichting bestond uit ongezellige armaturen, waarvan men de uitstraling niet vond passen bij de oudere demente bewoners.

Om het betaalbaar te houden hebben we de aanwezige armaturen laten zitten en hebben we speciaal aangepaste lampenkappen laten maken. Dit betekende een relatief eenvoudige aanpassing met toch een positieve bijdrage aan de huiselijkheid en uitstraling van de eerst zo ongezellige lange gangen.

Zowel voor als na het plaatsen van de lampenkappen hebben we de aanwezige lux gemeten en voor de klant inzichtelijk gemaakt. Het resultaat is een positieve bijdrage aan de beleving van de omgeving.

Continue Reading 0

Snelle levering aan Haagse Wijk- en Woonzorg

HWW-Zorg had voor de oplevering van hun nieuwe locatie, de Stromenhof, een probleem. De bestaande leverancier kon de bewonerskamers niet op tijd voorzien van nieuwe gordijnen en meubilair. Het was vijf weken voor oplevering en het begin van de bouwvak 2011, toen zij met hun vraag bij Nomax project aanklopten.

‘Nee’ verkopen is voor ons uiteraard geen optie, maar om in deze periode op tijd te kunnen leveren, was zelfs voor ons een uitdaging. Bovendien moesten we kiezen uit producten die binnen vier weken leverbaar waren. Dat beperkte de mogelijkheden.

Door enorm snel te schakelen met verschillende fabrikanten, konden wij binnen een week een offerte neerleggen, waarover HWW-Zorg tevreden was. Wij kregen het vertrouwen in de vorm van een opdracht.
Ondanks de grote tijdsdruk op alle betrokken partijen, konden wij binnen de gestelde termijn opleveren. Op tijd en met het gewenste eindresultaat.

Continue Reading 0

Woonzorg Nederland

Voor Woonzorg Nederland heeft Nomax Project de afgelopen periode twee appartementencomplexen van nieuwe vloerbedekking mogen voorzien.
Als eerste was de Casa di Galleria aan de Tak van Poortvlietstraat in Den Haag aan de beurt. De bestaande vloerbedekking liet zich redelijk eenvoudig verwijderen, waardoor de ondervloer behoorlijk intact bleef. Na wat plaatselijke reparaties konden we al snel beginnen met het leggen en verlijmen van de 400cm brede projectkwaliteit van Bewe .

Als tweede was de Prins Willemhof in Scheveningen aan de beurt. Bij deze locatie van de Respect Zorggroep moesten we, door de slechte ondervloer, na het slopen eerst egaliseren. Omdat het hier om renovatie in de bestaande situatie ging is de vloer met een zeer snel drogende egaline aangesmeerd. In goed overleg met bewoners en door een juiste planning is de overlast hiervan tot een minimum beperkt gebleven.

Bij de liftpleinen is een strokenvinyl van Armstrong toegepast en de overige stukken gang en de bordessen van het trappenhuis zijn voorzien van een tapijttegel van Interfaceflor. De bewoners waren enthousiast over het eindresultaat, vooral door de mooie en warme kleuren.

Continue Reading 0

Ronald McDonald Huis Den Haag

Nomax Project vindt het ook belangrijk om haar maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en heeft daarom vorig jaar haar diensten aangeboden aan het Ronald McDonald Huis Den Haag.

In het Ronald McDonald Huis Den Haag kunnen ouders, broertjes en zusjes logeren van kinderen die worden behandeld in het HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis. Voor het kind is het een veilig gevoel de ouders voor een langere periode in de buurt te hebben. In het Ronald McDonald Huis Den Haag kan het leven ondanks alles toch een beetje doorgaan.

Ouders ondervinden in het Huis veel steun van het huismanagement en de vrijwilligers. Bovendien maakt het Ronald McDonald Huis het mogelijk om ervaringen te delen met andere ouders; iedereen zit immers in dezelfde onzekere en moeilijke situatie. Uit de praktijk blijkt dat dit lotgenotencontact enorm belangrijk is.

Toen het ziekenhuis ging uitbreiden, kreeg ook het Ronald McDonald Huis er een stuk bij. Om het complexe traject van verbouwing goed te laten verlopen heeft Nomax kosteloos een stuk begeleiding op zich genomen. Ook in de uiteindelijke aankleding heeft Nomax Project zijn steentje bijgedragen door het verzorgen van de raambekleding. Het Ronald McDonald Huis Den Haag is een fijne plek voor haar vele tijdelijke bewoners. Het resultaat mag er zijn!

Continue Reading 0

Rooming-in AMC

Voor het Academisch Medisch Centrum hebben wij eind 2010 een Rooming-in kamer mogen inrichten. Dit hebben wij samen met oa Interfaceflor en The Collections gerealiseerd. Van origine komt het Rooming-in concept vanuit de verloskunde, waarbij er de mogelijkheid is om de moeder en pasgeborene op 1 kamer te laten verblijven.
Dit concept is omgebouwd naar het op 1 kamer laten verblijven van partners na een operatie wanneer er een behoorlijke reistijd te overbruggen is.

Door efficiënt met de ruimte om te gaan en op de kamer een degelijke slaapbank te plaatsen, is er de mogelijkheid voor de partner om op een prettige wijze op dezelfde kamer de nacht door te brengen.

Door het toepassen van zachte materialen, zoals een speciaal daarvoor geschikte tapijttegel, geweven wandbekleding en fraaie vitrage en overgordijnen ontstaat er een prettige en huiselijk aanvoelende omgeving.

De gasten die hier verblijven zijn dan ook erg enthousiast over deze mogelijkheid en ervaren de omgeving als zeer prettig. Het is nu de uitdaging om het draagvlak binnen het AMC verder te vergroten en vooral de verandering in schoonmaak/onderhoud en het daarbij behorende protocol, op het gebied van hygiene, opnieuw te evalueren.

Continue Reading 0

Stichting Philadelphia, Julianahof

Op de locatie Julianahof, onderdeel van stichting Philadelphia, wonen mensen met lichamelijke en verstandelijke beperkingen.
We werden gevraagd om mee te denken in de raambekleding.

Na het bepalen van de kwaliteiten zonwering is er door de styliste een passende kleurencombinatie met het meubilair en de vloeren gemaakt.

Voor het overgrote gedeelte konden we volstaan met een huiselijke vitrage en overgordijn, maar op een aantal plaatsen hebben we voor een bijpassend alternatief gekozen.

In 1 van de gangen was er een doorgang naar de algemene lifthal die tevens als nooduitgang fungeerde. Om inkijk vanuit deze hal te voorkomen en er toch voor te zorgen dat het bijdraagt aan het fraaie geheel, hebben we deze ramen voorzien van een folie met een natuurlijke fotobedrukking.

Op de opening van afgelopen zomer was het duidelijk merkbaar dat de bewoners van de Julianahof zich al helemaal thuis voelde.

Continue Reading 0

Odensehuis

Het Odensehuis is een plek waar mensen met dementie en hun famillie, welkom zijn en gezamenlijk leuke dingen kunnen doen, zonder zich druk te hoeven maken over het feit dat men dementie heeft.

We hebben aan deze locatie mogen meewerken om er iets moois van te maken. Naar een ontwerp van Annekoos Littel Interieurarchtecten hebben we gezorgd voor het behang van Eijffinger en de vloerbedekking. Hiervoor is een mooie kwaliteit strokenvinyl van Tarkett gebruikt en een tapijttegel van Interfaceflor.

Continue Reading 0