Energiebesparing bij BMW Hans SeversIn opdracht van BMW Hans Severs in Woerden heeft Nomax Project een besparingsscan gedaan op basis van de bestaande verlichting. Omdat er in het hele pand T8 TL-verlichting aanwezig was, bleek er al snel een enorme winst te behalen. Met de toepassing van de energiezuinige adapter van EcoTL4you kon Hans Severs, met behoud van de bestaande armaturen, ongeveer 50% besparen op het energieverbruik. Door het grote aantal branduren bleek de investering die hiervoor nodig was binnen één jaar te zijn terugverdiend.

Vanwege de hoogte van de showroom was het gebruik van een schaarlift noodzakelijk om veilig te kunnen werken.
De vervangingskosten waren te overzien door de aanwezigheid van conventionele TL-verlichting. De bestaande T8 buis werd samen met de aanwezige starter verwijderd en met het terugplaatsen van de EcoTL4you adapter, inclusief T5 buis, waren de armaturen weer klaar voor gebruik. Uiteraard zijn de oude TL-buizen op verantwoorde wijze afgevoerd en ter recycling aangeboden.

In het onderstaande Eco-Certificaat, dat is afgegeven aan BMW, is te zien hoeveel KWH en CO2 Hans Severs jaarlijks bespaart door het vervangen van de bestaande TL-buizen voor de EcoTL4you-adapter.

Eco certificaat Hans Severs Woerden aug 2011