Inrichting van vergaderruimten voor ActorActor is het bestuursbureau voor pensioen- en arbeidsmarktfondsen dat het brede terrein van collectieve arbeidsvoorwaarden bestrijkt en sociale partners ondersteunt en verbindt. Twintig medewerkers houden zich bezig met onderwerpen als duurzame inzetbaarheid, de verhoging van de AOW-leeftijd, het financieel toetsingskader, bestuursmodel, risicomanagement, cao, compliance, governance, etc.

Grote vergadertafel
Vrijwel dagelijks vinden in het pand pal naast station Woerden vergaderingen plaats van pensioenfondsen, sectorcommissies en andere besturen op het gebied van arbeid en inkomen. Hiervoor wilde Actor beschikken over een aantal vergaderzalen, onder andere een bestuurskamer met een luxe vergadertafel waar minimaal twintig mensen aan kunnen zitten. De voorkeur ging uit naar massief hout. Nomax Project heeft voorstellen gedaan voor de inrichting van vergaderruimten en uiteindelijk is de keuze gevallen op een tafel van 6,5 bij 2,5 meter. Een meubelmaker heeft de tafel gemaakt met een 80 cm brede, massief eiken ovalen rand met daarbinnen een witte melamine inlay. In het hout zijn elektrapunten verwerkt voor mobiele apparatuur.

Voor de stoelen is gekozen voor Bert Plantagie. Bert Plantagie levert meubels aan de luxere woonwinkels, maar ook steeds meer aan de projectenmarkt, omdat daar huiselijkheid steeds belangrijker is geworden. Verwol leverde de glazen systeemwanden, waarin 10 cm dikke ‘flushdeuren’ zijn geplaatst om de zaal geluidsdicht te maken.

Akoestische afscheiding
In de naastgelegen ruimte bevinden zich loungeruimte, een leestafel en verschillende zitjes voor informeel overleg. Een 6 cm dikke massief eiken leestafel van 3 bij 1 meter is buitenom het pand in gehesen. In de ruimte is een afscheiding geplaatst. Een wand van 2 x 2 meter, die 30 cm dik is, gevuld met akoestisch materiaal dat geluid absorbeert. Daar tegenaan is een print van een boekenkast gehangen, deze print kan altijd vervangen worden door een andere print.

Lenneke Smit, Directiesecretaresse/coördinator bij Actor:
Raymond Harmsen is al een aantal jaar degene die ons pand inricht met praktische zaken, zoals meubilair, raambekleding, vloerbedekking en verlichting, maar ook scheidingswanden en pantry’s, gekoppeld aan onze wensen. Hij heeft daarbij oog voor detail én het grote geheel. De vergaderzaal met kolossale tafel voor 20 personen is mooi, een echte eye catcher én functioneel door fraai weggewerkte elektrapunten. Raymond denkt graag (gevraagd en ongevraagd) mee, biedt alternatieven en oplossingen, bijvoorbeeld geluidsdichte deuren, en komt alle afspraken, voor zichzelf maar ook qua leveringen, stipt na.