NIAS verhuist naar AmsterdamHet is de zomer van 2016 als NIAS verhuist naar Amsterdam, vanuit Wassenaar naar een historisch pand uit 1747, de St. Jorishof, met een besloten tuin vlakbij de Kloveniersburgwal. De ingang is aan de Korte Spinhuissteeg.

NIAS, het Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences is onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). NIAS biedt fellowships van drie, vijf of tien maanden aan onderzoekers om verdergaand onderzoek en wetenschappelijke innovatie te stimuleren. De focus ligt hierbij op mens- en sociale wetenschappen.

Slingerverstelbaar meubilair
In het nieuwe NIAS gebouw zijn ruim dertig kantoren waar wetenschappers werken aan hun onderzoeksprojecten. Vanwege het veelvuldig wisselen van gebruikers van de vijftig werkplekken wilde NIAS meubilair dat slingerverstelbaar is. Nomax Project leverde die slingerverstelbare bureaus, maar ook ladenblokken en boekenkasten. Bovendien verzorgde Nomax Project het kabelmanagement, met name de elektrapunten voor automatisering en verlichting, in het historische pand.

Bibliotheek op zolder
Op de bovenste etage van het voormalige pakhuis is de bibliotheek gevestigd. Hiervoor liet Nomax Project nog 44 boekenkasten op maat maken.

Inhuizen in hartje Amsterdam
Dé grote uitdaging was het inhuizen van werkplekken en boekenkasten. Het pand heeft geen lift, dus gebruikte Nomax Project een externe verhuislift. Vanwege de ligging in hartje Amsterdam waren verkeersregelaars nodig om alles in goede banen te leiden.

Elsbeth Offerhaus van NIAS/KNAW over Nomax Project: Raymond Harmsen leverde op zeer korte termijn uitstekend kantoormeubilair en gaf het juiste advies inzake vloerbedekking en stoffering voor een groot project in de binnenstad van Amsterdam. Met name de deskundigheid, de flexibiliteit, de communicatie en nazorg waren zeer goed.