In een moderne kantooromgeving brengen we vaak lange uren door achter onze bureaus. Dit kan leiden tot fysieke ongemakken en zelfs chronische gezondheidsproblemen. Gelukkig kunnen de juiste ergonomische kantooraccessoires een wereld van verschil maken. Ze dragen namelijk niet alleen bij aan de fysieke gezondheid en een gezonde werkhouding, maar verhogen ook nog eens ons werkgeluk en onze productiviteit. Wanneer je lichaam goed wordt ondersteund, kun je je beter concentreren, voorkom je pijnklachten en voel je je energieker gedurende de dag.

Naast de bekende ergonomische bureaustoel en de verstelbare bureaus zijn er tal van andere ergonomische accessoires die bijdragen aan een gezonde en fijne werkomgeving. Onderstaand een aantal voorbeelden:

Ergonomische muis en toetsenbord

De juiste muis en het juiste toetsenbord kunnen RSI-klachten (Repetitive Strain Injurys) voorkomen. De ergonomische muismodellen zijn ontworpen om de druk op je polsen en handen te minimaliseren.

Aangezien steeds meer mensen met een laptop van de zaak werken, is het verstandig om het toetsenbord los van je computer te gebruiken en hierdoor is het mogelijk om je werkplek op maat in te richten. Door het gebruik van een laptopsteun of een extern beeldscherm kan deze op de juiste kijkhoogte en -afstand worden geplaatst, zodat je niet te veel spanning in je nek ervaart. Een toetsenbord dicht bij de romp zorgt verder voor een gunstige spierspanning, in tegenstelling tot ‘ver reiken’. Een ergonomisch toetsenbord is bovendien minder breed, waardoor je je muis dichterbij je lijf gebruikt, hetgeen klachten voorkomt.

Monitorsteun

Je monitor moet zo worden geplaatst, dat de bovenkant van het scherm zich op ooghoogte bevindt, anders komt je werkhouding in het gedrang. Met onze monitorstandaards kun je je monitor ergonomisch positioneren, zodat je gezondheidsproblemen kunt vermijden en comfortabeler kunt werken.

Het correct instellen van je monitor is cruciaal voor het voorkomen van nek- en oogklachten. Dit zijn de meest gangbare richtlijnen voor het instellen van je monitor:
Hoogte: De bovenkant van het scherm moet op ooghoogte zijn, zodat je recht vooruit kijkt.
Afstand: De monitor moet ongeveer een armlengte van je verwijderd zijn om oogspanning te minimaliseren.

Voetensteun

Ben je klein van stuk en werk je bijvoorbeeld thuis aan een vaste tafel en kun je je voeten niet plat op de grond zetten wanneer je zit, denk dan eens aan een voetensteun, het kan een groot verschil maken! Een voetensteun helpt namelijk om de druk op de onderrug en benen te verminderen en bevordert een goede bloedcirculatie.

Documenthouder

Als je vaak met papieren werkt, dan kan een documenthouder helpen om je documenten op ooghoogte te houden. Dit voorkomt dat je constant je hoofd moet buigen en verlaagt de belasting op je nek en schouders.

Samenwerking

Door onze samenwerking met leverancier BakkerElkhuizen nemen wij elk project grondig door op het gebied van ergonomie en gezondheid. Zo kunnen wij onze klanten op de juiste manier adviseren om een zo prettig mogelijke werkplek te creëren.

Door te investeren in ergonomische kantooraccessoires, creëer je een werkplek die zowel gezond als plezierig is. Begin met het aanpassen van je huidige werkplek en ervaar zelf de voordelen van een ergonomisch verantwoorde werkomgeving. Werkgeluk begint bij een gezonde werkhouding!

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Raymond Harmsen van Nomax Project & Partners

Delen

Meld je aan voor de Nomax Nieuwsbrief