Vitaliteit, veiligheid en een dynamische werkomgeving. Maar ook een positieve mindset en bewust eten en drinken. Allemaal zaken die zorgen voor gezonde medewerkers. Wij zijn een samenwerking gestart om dit onder de aandacht te brengen van werkgevers. Gezondheid op de werkvloer creëert werkgeluk!

Bij veel organisaties is het deels thuiswerken niet meer weg te denken. Het is van groot belang dat bedrijven zich bewust worden van omstandigheden in het werk die veranderen. Ze vragen om structurele aanpassingen.

Goed nadenken over de gezondheid van je medewerkers, zowel thuis als op kantoor, is belangrijk en veelomvattend! Vandaar dat Erica Roosenschoon, Marianne Mulder, Raymond Harmsen, Dinga van Driel en Marco van Stappershoef de handen ineen hebben geslagen. Het Gezonde Kantoor omvat alle ingrediënten om hybride te werken. Hoe ziet zo’n werkomgeving er uit en welke effecten heeft deze op de medewerker?

Juiste energie

Medewerkers met de juiste energie zijn productiever en minder vaak ziek. Door middel van vitale programma’s live op locatie, online of buiten, kunnen medewerkers werken aan hun eigen vitaliteit en gezondheid. Erica Roosenschoon van First1 Bedrijfsfitness zet incompany bedrijfsfitness, stoelmassages en workshops en trainingen in. Dat doet zij om medewerkers gezond te krijgen, te boeien en te binden. Vitale medewerkers houden het bedrijf gezond!

Veilig werken

Veiligheid is van belang op iedere werkplek: zowel thuis als op kantoor. Een praktische risico-inventarisatie geeft snel een goed beeld van de huidige situatie. Hoe richten we de BHV in nu er steeds minder mensen op kantoor zijn, welke effecten heeft het vele beeldschermwerk, hoe veilig en uitdagend is de werkplek thuis? Marianne Mulder van Veiligheidsconcept MCM kan je hierin meenemen en meedenken in oplossingen.

Fysieke werkomgeving

Activiteit gerelateerd werken, of dynamisch werken, wordt steeds meer van belang nu zitten gezien wordt als het nieuwe roken. Hoe gezond is jouw fysieke werkomgeving en welke positieve invloed kan deze werkomgeving hebben op de gezondheid van de medewerkers? Hoe zit het met de akoestiek op de verschillende werkplekken en hoe ergonomisch verantwoord is jouw thuiswerkplek? Raymond Harmsen kan je hierin uitstekend adviseren.

Positieve mindset

Dinga van Driel van Drielink Coaching is expert op het gebied van een positieve mindset op kantoor en op de thuiswerkplek. Die positieve mindset draagt ook bij aan het gezonde kantoor. Omdat het kantoor tegenwoordig overal kan zijn, is het ook van belang om regie over je eigen leven te behouden zodat de work-life balance in balans blijft en de werknemer gezond en gelukkig.

Bewust eten en drinken

We zijn ons steeds meer bewust van het feit dat gezonde voeding bij kan dragen aan werkgeluk en gezondheid. Marco Stappershoef van STAPFOODS kiest daarom voor duurzaam, vers en dichtbij. De bedrijfscatering die hij kan verzorgen bevat altijd verse ingrediënten die meestal lokaal worden ingekocht. Ook aan de thuiswerkende collega is gedacht: een fruitbox kan worden opgestuurd naar je personeel. Van de smiling foodboxes van STAPFOODS krijgt de werknemer een smile op zijn gezicht!

Wij creëren werkgeluk

Het Gezonde Kantoor is een totaalconcept dat rust op vijf pijlers: vitale medewerkers, veiligheid op de werkvloer, een dynamische werkomgeving, een positieve mindset en bewust eten en drinken. Vijf specialisten hebben hun krachten gebundeld en werken samen in het realiseren van Het Gezonde Kantoor. Dit levert meer productiviteit op, houdt medewerkers gezond en zorgt voor terugdringing van het verzuim.

Zij creëren werkgeluk!

Delen

Meld je aan voor de Nomax Nieuwsbrief