Organische vormen, flexibele oplossingen en slimme technologieën: het waren de thema’s van Europa’s grootste beurs in oplossingen voor de moderne arbeidswereld. De ORGATEC 2022 in Keulen was weer helemaal terug. Wellicht met net iets minder exposanten dan voor corona, maar absoluut indrukwekkend.

Nomax Project reisde af naar Keulen om de nieuwste interieurtrends en -ontwikkelingen te bekijken. We grepen de gelegenheid direct aan om samen met het hele ontwerp- en salesteam van Projectinrichting Lavoir met elkaar inspiratie op te doen en ervaringen uit te wisselen. In totaal waren op de beurs zo’n 45.000 bezoekers uit 130 landen. De exposanten kwamen uit 43 landen, waarbij we oa Vitra met zijn eigentijdse meubels, verlichting en accessoires misten.

Flexibele roomdividers

Niettemin hebben we veel ideeën opgedaan voor onze projecten. We vonden de flexibele roomdividers in allerlei verschijningsvormen prachtig. Te gebruiken als plantenwand, als presentatiewand en als opbergmeubel. En uiteraard als akoestisch element. Een ideale oplossing voor een hybride kantoor. Want nu we massaal geproefd hebben van een andere, flexibelere manier van werken, zoeken werkgevers ook naar oplossingen voor een kantoorlocatie die dat faciliteert. Maar hoe en waar te beginnen? Daar hebben wij als Nomax Project wel ideeën over. En met het bezoek aan de ORGATEC zijn we verder geïnspireerd.

kantoor herinrichting met kasten

Poefjes in een wandmeubel

We zagen vele flexibele systemen, zoals wanden met poefjes, die daar als een duveltje uit een doosje uit kunnen komen. En niet zomaar poefjes, ze zien er prachtig uit, zitten heerlijk en zijn er in fantastische kleuren. Maar ook de genoemde roomdividers, slimme verrijdbare en verstelbare tafels, bureaus en (bureau)stoelen of room-in-roomconcepten. Een concept waarbij je een kleinere ruimte in een groot kantoor kunt zetten, zoals een belcel of een overlegmodule. Verder veel oplossingen voor videocalls, waaronder wanden met een unieke styling en afwerking.

concept ontwerp kantoor door Nomax Project

Kantoor als ontmoetingsplek

Een kantoor is in de moderne arbeidswereld echt een ontmoetingsplek. Een plek waar je je prettig voelt. We zien dat op de ORGATEC terug in het gebruik van warme aardse tinten, natuurlijke materialen en organische vormen. Denk aan tafels met rondlopende bladen en de toevoeging van houten details op stalen meubilair. We zagen veel terratinten, roestbruin en rozebruin, beige en andere kleuren die zo uit de natuur komen. Kleuren en materialen die huiselijkheid toevoegen aan het actuele kantoor.

lange bureautafel met apart ontwerp herinrichting kantoor

Surgical waste

Duurzaamheid was een ander centraal thema op de beurs. Een bijzondere manier van recyclen, is het opnieuw gebruiken van ‘surgical waste’, zoals Bluewrap. Dat zijn wikkels voor het steriel houden van medische instrumenten. Zoekt u een circulaire stoel? Dan moet de Blue Finn wat ons betreft op uw lijstje staan. Deze stoel van Vepa is een stapelbare, multifunctionele stoel met een zitting en rug van tenminste 85% gerecyclede Bluewrap. De Blue Finn is een stoel met een verhaal. Zeker voor ziekenhuizen en zorginstellingen.

duurzaam meubilair op kantoor van Nomax

Volledig recyclebaar

De materialen hennep en hars zijn volledig biologisch, plantaardig én recyclebaar. Iets dat nog niet eerder mogelijk was. Nu lanceert Vepa daarvan ook onderstellen voor tafels. Verder zagen we ook veel duurzame oplossingen van PET Felt (Nederlands: PET vilt), waaronder de nieuwe stoelen familie Omega van Casala. PET vilt is een materiaal, dat gemaakt wordt van gerecyclede polyestervezels, zoals van PET-flessen. Het materiaal is zacht, sterk en ontzettend kleurrijk. Casala blinkt uit in stijlvolle projectmeubelen en heeft onder meer met stoelen met zittingen en rugleuningen van 100% gerecycled plastic huisafval. Prachtige voorbeelden om bij te dragen aan een toekomstbestendige economie. Nomax Project zet duurzame materialen al in voor diverse projecten en voegt daar graag de nieuwste trends voor uw project aan toe.

nieuw ontwerp leestafel op werk

Wij zijn partner in Het Gezonde Kantoor.

Bent u op zoek naar een kantooromgeving vol creativiteit, flexibiliteit en duurzame mogelijkheden? Een troef op de huidige arbeidsmarkt? Neem contact met ons op!

De volgende ORGATEC vindt plaats van 22 tot en met 26 oktober 2024.

Delen

Meld je aan voor de Nomax Nieuwsbrief