Het gedeeltelijk thuiswerken is niet meer weg te denken bij werkend Nederland. Nomax Project helpt organisaties om de mogelijkheden voor het post-corona kantoor, ook wel het hybride kantoor genoemd, vorm te geven. Van brainstormsessie tot turnkey oplevering: wij leveren totaalconcepten in projectinrichting. Mooi voorbeeld is het project bij Actor, bureau voor sectoradvies in Woerden. Met bewezen succes!

Hybride kantoor

Het project startte met een brainstormsessie met directie en MT van Actor. We hebben hen meegenomen in de mogelijkheden die er zijn als medewerkers zestig procent thuis en veertig procent op kantoor werken. Een hybride kantoor is veel breder geworden dan kamers met bureaus. Voor elke activiteit die je uitvoert op het werk moet er een geschikte plek zijn. Met een mooi woord activiteiten-gerelateerd werken. Dit vraagt om een inrichting die daarop aansluit. Een werkomgeving die ontmoeten faciliteert en die collega’s stimuleert om te bewegen. Dit zorgt voor meer interactie en is een gezondere manier van werken. Nomax ondersteunde Actor in de keuze voor een geschikte locatie: het eigen pand, een nieuw pand of een bedrijfsverzamelgebouw. Het werd een nieuw pand aan de Pompmolenlaan in Woerden.

Totaalconcept voor de inrichting

En daar zijn we samen voor gegaan. Nomax Project ontwikkelde in samenwerking met Interior People een totaalconcept voor het nieuwe Actor-kantoor. We hebben dit opgedeeld in vijf zones: flex(werk)plekken, concentratie/belplekken, informele overlegplekken, formele/vergaderplekken en een ontmoetingsruimte. Nomax Project tekende ook voor de complete uitvoering, tot aan turnkey oplevering, inclusief hoogwaardige akoestiek en een prettig werkklimaat door topkoeling.

Huiselijke werkomgeving

We hebben een fijne, huiselijke werkomgeving gecreëerd, waar collega’s en bestuurders elkaar kunnen ontmoeten. Een plek waar je graag naartoe gaat, als je naar kantoor gaat. Een goed punt ook bij de werving van nieuwe collega’s. Het kreeg de naam ‘Clubhuis Actor’ met een bestuurdershuis ernaast, waar het vergadercentrum voor klanten zit. Actor ondersteunt namelijk vele besturen van sector-, pensioen- en arbeidsmarktfondsen, die in het gebouw vergaderen. Iedere zaal heeft zijn eigen uitstraling gekregen met de juiste apparatuur om hybride te vergaderen.

Gastvrije entree

Je komt het kantoor van Actor binnen in een professionele en gastvrije entree. Het gebruik van natuurlijke materialen sluit aan op de clientèle uit de groene, agrarische sector. We hebben vormen en kleuren uit de huisstijl van Actor laten terugkomen in het interieur. Als onderdeel van de visuele identiteit van de organisatie: het pand vertelt een verhaal. Vanuit de receptie loop je de loungeruimte in, waar ontmoeten en verbinden centraal staan. Een grote ruimte die door wat slimme toepassingen als prettig en geborgen aanvoelt. Verlagingen in het plafond, een vrijstaande keuken, kleurvlakken in de vloer, open vakkenkasten en diversiteit in meubilair maken deze ruimte optisch verdeeld. Voor het werken in teams hebben we, aansluitend aan de lounge, werkruimtes gecreëerd.

Flex- en stilteplekken

Als overgang naar de flexplekken hebben we spreekruimtes ingericht voor overleggen met teams of één-op-één-gesprekken. Helemaal achterin bevinden zich flexplekken. De goede akoestiek ondanks de open ruimte, is hier opvallend. Er zijn zeven stilteplekken, waar men kan telefoneren, video-calls houden en geconcentreerd werken. Er kan met minimale geluidsoverdracht, maar wel met behoud van transparantie, in teamverband gewerkt worden. Dat is werken in een uiterst prettig werkklimaat, daar bij Actor.

Eduard de Bruijn van Actor
”Raymond / Nomax Project heeft Actor begeleid en ontzorgd bij het realiseren van een fantastische nieuwe kantoor huisvesting en inrichting in Woerden. Helemaal anno nu qua sfeer, en maximaal ondersteunend bij het nieuwe werken. Voor klanten en collega’s voelt het als een fijne omgeving waar je welkom bent.”

Brochure

Alles tussen vloer en plafond

Brochure 'Kantoor' van Nomax Project
Brochure 'Kantoor' van Nomax Project