‘Ontmoeten, faciliteren en stimuleren’. Dat was het motto achter het inrichtingsconcept dat Nomax Project realiseerde voor de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO). Zij verhuisde van Almere naar Bussum en wilde een kantoor dat is ingericht voor hybride werken en elkaar ontmoeten. Het sluit aan bij het onderwijssysteem dat de VOO voorstaat om samen te leven en samen te leren.

De VOO behartigt de belangen van het openbaar onderwijs. Ze streeft een onderwijssysteem na waarin leerlingen van alle gezindten met elkaar naar school gaan. Het nieuwe VOO-kantoor is ingericht als ontmoetingsplek, met centraal een op maat gemaakte keuken. Daaromheen zijn reuzegrote letterbakken gemaakt met relikwieën uit meer dan 150 jaar VOO-historie. Een grote tekening van Dick Bruna siert de wand. Nomax Project heeft een omgeving gecreëerd die helemaal past bij het werkveld van de VOO.

Turnkey project

Het project voor VOO startte met het ontruimen van de oude locatie in Almere. Nomax Project regelde de tijdelijke opslag van de inboedel. In samenwerking met Interior People hebben we een interieurconcept ontworpen waar ontmoeten centraal staat. De nieuwe locatie is totaal gestript en weer volledig opgebouwd: wanden, plafonds, nieuw toilet, aanpassingen aan de E-installaties, de luchtbehandeling en data-aansluitingen. Verder is de keuken verplaatst en compleet vernieuwd.

Gewaagde keuken

Medewerkers komen naar het kantoor om te overleggen en elkaar te ontmoeten. De mooie tafel van Creafort met stoelen van Satelliet en Vitra bieden daartoe alle ruimte. De vloerbedekking in grijs- en groentinten en de visgraat houtlook pvc-vloer in de ontmoetingsruimte passen perfect bij de gewaagde groene keuken. Daarvoor leverde en monteerde Nomax Project ook alle inbouwapparatuur.

Multifunctionele roomdividers

We hebben werkplekken gemaakt met akoestische schermen ertussen. Nomax Project verzorgde verder het lichtplan, waarbij goed is nagedacht over de stroomposities. Prachtige lampen van Artemide voorzien de kasten en bureaus van het juiste licht. Slimme verrijdbare roomdividers hebben aan de ene kant een prikbord en aan de andere kant een whiteboard, dan wel beeldscherm. Multi-inzetbaar dus, mét akoestische werking.

Kastenwanden op maat

De bibliotheek heeft ook een kastenwand gekregen, evenals de hal. Daar zijn de meterkasten vervangen en omgebouwd tot een complete kastenwand met veel opbergruimte. Alle kastenwanden zijn in eigen beheer ontworpen en op maat gemaakt.

Volledig ontzorgd

Marco Frijlink, directeur-bestuurder Vereniging Openbaar Onderwijs, vertelt: ‘Wij betrokken een pand waar al ruim 25 jaar letterlijk niets meer aan was gebeurd. Met Raymond hebben we een plan gemaakt voor een nieuwe inrichting die goed aansloot bij de gebruikerswensen. Raymond ontzorgde ons vrijwel volledig bij de verbouwing (van compleet strippen tot oplevering) en werkt samen met geweldige andere professionals, zoals Interior People voor het ontwerp. Zo is het resultaat nu ook in de praktijk perfect. Van harte aanbevolen!’

Brochure

Alles tussen vloer en plafond

Brochure 'Kantoor' van Nomax Project
Brochure 'Kantoor' van Nomax Project