Na Pasen 2018 verhuisde zonnestudio SunCare naar een nieuwe locatie aan de Jaap Bijzerweg in Woerden. Hetty Stegeman van Het ID uit Woerden maakte het ontwerp en vroeg Nomax Project om alle vloeren voor Suncare te verzorgen.

Vloeren leggen zonder stroom

De aansluiting op het elektriciteitsnet liep vertraging op en de datum van opening stond vast. Dus moest Nomax Project de vloeren zonder stroom en dus zonder verwarming en verlichting leggen. Daarvoor moest eerst de ondervloer geëgaliseerd worden. Om de verschillende ruimtes op elkaar aan te laten sluiten werd dat een dikke ondervloer, waarvoor maar liefst 71 zakken van 25 kilo egaline naar binnen werden getild met een verrijker.

Verschillende soorten vinyl, PVC en flotex

Voor de verschillende ruimtes en functies zijn verschillende soorten vloerbedekking gebruikt in diverse patronen en materialen. Vinyltegels Allura Core van Forbo in combinatie met Flotex Dutch Design, een combinatie van tapijt en harde vloer. Ook is een gedeelte belegd met PVC stroken Expona van Objectflor, naar eigen zeggen de ‘groenste’ vloeren van Nederland. Ze bestaan voor 14% uit gerecycled materiaal. Bovendien zijn ze geproduceerd met biologische weekmakers. Ze zijn krasbestendig en met een hoge stroefheidsklasse geschikt voor intensief gebruik.

Ondanks de moeilijke omstandigheden is het met veel improviseren gelukt om de vloeren op tijd op te leveren.

Brochure

Alles tussen vloer en plafond

Brochure 'Recreatie' van Nomax Project
Brochure 'Recreatie' van Nomax Project