Zwembad Recreatiecentrum H2O in Harmelen is het tweede zwembad dat WoerdenSport beheert en exploiteert. Na de succesvolle herinrichting van het Batensteinbad in Woerden vroeg het bestuur Nomax Project ook een plan te maken voor de ruimten rond dit zwembad.

Hoewel het zwembad in Harmelen iets kleiner is dan in Woerden, is de aangrenzende recreatieruimte met eten & drinken groter. Ook hier was het zaak de ruimten aantrekkelijk te maken voor de verschillende doelgroepen. De huisstijl van het Batensteinbad is vertaald naar H2O in Harmelen, waardoor de uitstraling hetzelfde is. Wel heeft de vloer andere kleuraccenten. Om de grotere ruimte toch voor verschillende doelgroepen intiem te maken, zijn zones gecreëerd, afgescheiden door planten. De werkzitjes met ‘treinstelbanken’ konden hier uitgebreid worden, zodat een echt treintje is ontstaan, wat een leuk effect geeft.

Ook hier is er bij het aanpassen van de bar geprobeerd zoveel als mogelijk te hergebruiken. Deels opgeknapt en aangevuld met nieuwe delen. De receptiebalie is volledig vernieuwd en ook naar de nieuwe huisstijl aangepast.

Tribune om naar zwemles te kijken

Bij de grote glazen wand waar ouders naar de zwemles van hun kinderen kijken, is een stevige vaste tribune gebouwd. Die wordt erg goed gebruikt en voorkomt dat de ouders in het horecagedeelte steeds alle stoelen naar de glaswand slepen, waarna het personeel ze weer op hun plaats moet zetten.

Ook in Harmelen is het gelukt om een mooie sfeervolle ruimte te maken, die gebruikt wordt zoals bedacht. Ook hier loopt de exploitatie tot nu toe boven verwachting.

Robert Lander van Woerden Sport over Nomax Project

”Iemand in ons Woerdense netwerk adviseerde Nomax project om de ruimtes rond de zwembaden met ons aan te pakken. Hij kwam met een gedetailleerd plan voor de verschillende doelgroepen en gebruikers. Met wat creatieve aanpassingen en oplossingen bleef het ook nog binnen ons budget. De uitvoering van de metamorfose liep uitstekend, Raymond luisterde, zat er kort op en hield ons op de hoogte. In het gebruik bracht het ons wat we hoopte. Een prima en fijne samenwerking dus.”

Brochure

Alles tussen vloer en plafond

Brochure 'Recreatie' van Nomax Project
Brochure 'Recreatie' van Nomax Project