Forbo Flooring introduceerde een nieuwe Marmoleum Marbled collectie, mooi voor binnen én goed voor het milieu. Deze vloer is er in dertig nieuwe kleuren en twee ‘verse’ dessins: Terra en Splash. Volgens de fabrikant gaan planet friendly en design hier hand in hand. Het materiaal is 100% natuurlijk en bevat geen weekmakers en draagt bij aan een gezond binnenklimaat. Bovendien wordt de nieuwe collectie CO2-neutraal geproduceerd.

Marmoleum Splash is een nieuw dessin met een lichtgrijze basis waar een beetje kleur – oranje, geel groen, rood, paars of blauw – doorheen schemert. Dit geeft de vloer iets mysterieus en prikkelt de verbeelding. Bovendien ‘mixt’ en ‘matcht’ Splash makkelijk met andere vloeren in de kleur van de schemertint of met bijvoorbeeld een stoel in die kleur.

De andere nieuwkomer, Marmoleum Terra, heeft zeer goede ‘vuilverhullende’ eigenschappen – stof, krasjes en zand zijn zo goed als onzichtbaar. Terra refereert aan rots, steen en aarde en de fijne marmertekening geeft een kalm en neutraal beeld dat  het zeer geschikt maakt voor kleine ruimtes.

Ook de andere kleuren, zoals Real, Fresco en Vivace, combineren goed met andere natuurlijke materialen, zoals hout, steen of textiel. Alle nieuwe én bestaande kleuren zijn afgeleid van de natuur. Daarmee sluit de collectie naadloos aan bij de huidige trends in interieurdesign.

concept kantoor inrichting

Duurzaam en ijzersterk

Marmoleum Marbled is duurzaam: elke geproduceerde vierkante meter Marmoleum levert zelfs een negatieve CO2-bijdrage op van -4 gram CO2-uitstoot. Dat kan doordat de hoeveelheid CO2 die wordt uitgestoten tijdens de productie meer dan volledig wordt gecompenseerd door de CO2 die wordt geabsorbeerd door de natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen (planten, bomen en gewassen) voordat ze worden geoogst. Marmoleum is verder ijzersterk en heeft hele lage onderhoudskosten.

Groen kantoor duurzaam met stoel en planten
Groen kantoor duurzaam met stoel en planten

Forbo Flooring is een wereldspeler op de markt voor projectvinyl, projecttapijt, Marmoleum en Flotex vloerbedekking en Coral schoonloopsystemen. Forbo streeft naar 100% gezonde gebouwen en circulariteit. Zie Forbo website over Duurzaamzaamheid.

Delen

Meld je aan voor de Nomax Nieuwsbrief