Wij zijn in Nederland kampioen langdurig zitten, tot wel tien uur gemiddeld per dag! En dit terwijl regelmatig bewegen zorgt voor meer opname van zuurstof en een betere doorbloeding. Elke 20 minuten opstaan en even wandelen, maakt al veel uit. Het Gezonde Kantoor helpt u bij deze uitdaging. En het is nog leuk ook!

Wij adviseren u graag om van kampioen zitten naar dynamisch werken te komen. Zo noemen wij een kantoorconcept dat gericht is op meer beweging. Bewezen is namelijk dat elke 20 minuten even opstaan en wandelen het suikergehalte met 30 procent doet dalen. Je blijft daardoor gezonder en het risico op hart- en vaatzieken of diabetes verkleint. Daarbij voelen medewerkers zich vitaler aan het einde van de dag. Ook fijn toch?

Dynamiek in de werkomgeving

Als het gaat om dynamisch werken, richten we een kantoor in volgens het principe van activiteiten-gerelateerd werken. Nomax Project bekijkt via gedegen onderzoek en overleg met de klant welke werkzaamheden medewerkers verrichten gedurende de dag. Daarna bepalen we hoe het interieur deze werkzaamheden optimaal ondersteunt. Wij adviseren, ontwerpen, voeren uit en richten in. We leveren, kortom, het totaalpakket om tot een dynamische werkomgeving te komen.

Beweging stimuleren

Het nieuwe kantoor heeft sfeervolle ruimten voor overleg, die ideaal zijn voor een lunchoverleg of koffiepauze. We ontwerpen stilte- en werkplekken, grote en kleine teamruimtes. De werkplekken situeren we ook wel als eilanden in een open ruimte. We denken daarbij goed na over routing en posities van de verschillende werkomgevingen.

Ongestoord werken

Zo zijn stilteplekken in de nabijheid van werkplekken handig. Mensen kunnen daar telefoneren of een video-call doen, terwijl collega’s ongestoord doorwerken. Dat geldt ook voor kleine of wat grotere overlegruimtes. Moet je even iets samen bespreken? Maak gebruik van zo’n sfeervol ingerichte overleghoek of -ruimte.

Werken anno nu!

Het zijn allemaal aspecten die Nomax Project in het conceptueel ontwerp meeneemt om tot een optimaal dynamische én efficiënte werkomgeving te komen. Het werken anno nu! Dynamiek, duurzaamheid, elkaar ontmoeten, het zijn de trends voor de huidige werkomgeving. Even een koffietje halen, een teamoverleg hier en een printje maken daar. Zoals gezegd maakt elke 20 minuten even bewegen al een wereld van verschil.

Zit-/statafels een must

Verder werken wij veel met zit-/statafels. Daaraan kun je zittend en staand vergaderen. Het is beter voor het lichaam én vergaderingen duren korter. Ook richten we werkruimten in met zit-/sta-bureaus. Medewerkers kunnen zo de werkplek op stahoogte brengen om het zitten te onderbreken. Het faciliteren in goede zit-sta werkplekken is belangrijk, zo niet een must. Nomax Project kan daarvoor zorgen, zodat ook zaken als bekabeling, bureaus van collega’s en andere omgevingsfactoren kloppen als het bureau van hoogte wisselt.

Zuurstofrijk en vitaal

Af en toe gaan staan, zorgt dat de beenspieren het bloed vanuit de benen beter naar het bovenlichaam transporteren. Daardoor krijgen de hersenen zuurstofrijk bloed, waardoor ze beter functioneren. Medewerkers zijn productiever en voelen zich aan het einde van de dag vitaler en fitter.

Wordt u ook kampioen in dynamisch werken? Neem dan contact met ons op!

Delen

Meld je aan voor de Nomax Nieuwsbrief