NVIH bezoekt Artifort: over cultuurshock en verandering

De NVIH is de Nederlandse Vereniging voor Inrichtingskunde en Huisvestingskunde. De NIVH organiseert met haar leden diverse activiteiten om de kennis en toepassing van huisvesting en inrichting met elkaar te delen. Op 13 maart brachten de leden van de NVIH een bezoek aan Artifort in Schijndel. Ook Nomax Project was erbij. Het thema was verandering. Hoe beleeft de mens de ‘cultuurshock’ die veranderende producten en de economie met zich meebrengen?

Presentaties die inspireren

De aanwezigen kregen twee inspirerende presentaties. Tanno Bregonje van Effactive vertelde over zijn betrokkenheid bij veranderingsprocessen op mentaal gebied bij grote bedrijven, en nu bij Artifort. Erick Wuestman gaf inzicht in de enorme impact die de circulaire economie op ons vak zal hebben. Het Nieuwe Werken is helemaal in, maar bij veel bedrijven is het vooral ‘oud-werken op nieuwe zitzakken’. Het is tijd om kritische vragen te stellen en ons aan te passen aan de nieuwe economie. Het gaat dan om een economie die gebaseerd is op minder bezit, meer gebruik en meer flexibiliteit. Erick Wuestman startte samen met Bas Luiting de Stichting Circulaire Economie.

Een rondleiding in de fabriek van Artifort liet zien hoe de producten hier van A tot Z gemaakt worden. Indrukwekkend waren bijvoorbeeld de robots die de buisframes in vorm buigen. Het was een interessante dag die een goede toekomstvisie gaf op ons mooie vak.