Tapijttegels van Interface

Nomax Project maakt graag gebruik van de duurzame producten van Interface.

Interface, voorop in duurzaamheid

Interface loopt voorop in de wereld als het gaat om ontwerp en productie van stijlvol tegeltapijt. Dat doet het bedrijf voor kantoren, onderwijs, zorg, hotellerie, leisure en retail. In 1994 committeerde Interface zich als één van de eerste bedrijven aan duurzaamheid, voor een breed publiek. Het zegde daarbij toe om in 2020 zijn negatieve impact op het milieu te hebben weggewerkt.

Deze toezegging kreeg de naam Mission Zero. Een missie die vanaf dat moment invloed had op elke beslissing van Interface. Het inspireert de organisatie steeds om verder te gaan dan de bestaande methoden en oplossingen.

Interface tapijttegels

Innovatief
Mission Zero leidt tot duurzame innovaties en nieuwe producten die van hoge kwaliteit zijn. Ze voldoen daarbij aan de veranderende behoeften die klanten van Interface hebben. Speerpunten hierbij zijn design, innovatie en duurzaamheid. Een voorbeeld is het lijmvrije installatiesysteem TacTiles. Dat is een veel duurzamere en schonere manier om tegeltapijt aan te brengen dan traditionele lijmen. Kijk voor meer info op www.interfaceflor.nl/tactiles.

Recycling
In 2011 lanceerde Interface de nieuwe installatie ReEntry 2.0. Dit is een totaal nieuwe manier om te recyclen, die het garen van de backing scheidt. Hiermee kun je tapijttegels één-op-één recyclen. Dit bespaart veel grondstoffen. Daaropvolgend lanceerde het bedrijf Biosfera I. Dat is een tapijttegelcollectie met 100% gerecycled garen. De tegels bestaan uit herwonnen garen, maar ook uit gebruikte visnetten. Kijk hiervoor op http://www.interfaceflor.nl/ReEntry

Interface tapijttegels

Design: Metropolis

Ook op het gebied van design lanceert de fabrikant van tegeltapijt steeds nieuwe collecties. Dit jaar koos het bedrijf de Milan Design Week 2012 als Europees platform voor de lancering van de nieuwste designcollectie. Die collectie heet ‘Metropolis’. De nieuwe collectie haakt in op trends als de apocalyps en de wedergeboorte. InterfaceFLOR maakte een post-apocalyptische wereld in La Triennale (17-22 april 2012).

Interface tapijttegels Mellopolis

De vijftien designs van de nieuwe collectie Metropolis tonen verleden, heden en toekomst van de menselijke beschaving en haar grote steden. Er zijn designs geïnspireerd op de natuur. Het groen dat woekert over vervallen gebouwen heen. Ook zijn surrealistische patronen en elektrische lichten te zien van toekomstige steden. Alle designs zijn slijtvast en hebben veerkrach. Ze hebben een erg lage impact op het milieu.

, , , , , , , ,