Tapijttegels van Interface

Nomax Project maakt graag gebruik van de duurzame producten van Interface.

Interface, voorop in duurzaamheid

Interface is wereldmarktleider in het ontwerpen en produceren van stijlvol tegeltapijt voor kantoren, onderwijs, zorg, hotellerie, leisure en retail. In 1994 committeerde Interface zich als één van de eerste bedrijven publiekelijk aan duurzaamheid met de toezegging om in 2020 haar negatieve impact op het milieu te hebben geëlimineerd.

Deze toezegging is bekend geworden onder de naam Mission Zero. Mission Zero beïnvloedt elke beslissing van Interface en inspireert de organisatie voortdurend verder te gaan dan de bestaande businessmodellen, methoden en oplossingen om dit doel te bereiken.

Tapijttegels 4 (Large)

Innovatief
De uitdaging om Mission Zero te behalen leidt tot duurzame innovaties en baanbrekende producten van hoge kwaliteit, die voldoen aan de steeds veranderende behoeften van de klanten van Interface. Speerpunten hierbij zijn Design, Innovatie en Duurzaamheid. Een voorbeeld is het lijmvrije installatiesysteem TacTiles, een veel duurzamere en schonere manier om tegeltapijt te installeren dan traditionele lijmen. www.interfaceflor.nl/tactiles

Recycling
In 2011 lanceerde Interface ReEntry 2.0, een revolutionaire recyclinginstallatie die het garen van de backing scheidt, zodat tapijttegels 1-op-1 gerecycled kunnen worden. Zo worden belangrijke grondstoffen herwonnen. Daaropvolgend lanceerde het bedrijf Biosfera I een tapijttegelcollectie met 100% gerecycled garen, waaronder herwonnen garen, maar ook gebruikte visnetten. http://www.interfaceflor.nl/ReEntry

Tapijttegels 2 (Large)

Design: Metropolis
Op het gebied van design lanceert de tegeltapijtfabrikant regelmatig nieuwe collecties. Dit jaar heeft het bedrijf de Milan Design Week 2012 gekozen als Europees platform voor de lancering van de nieuwste designcollectie ‘Metropolis’. Speciaal voor de nieuwe collectie, die inhaakt op de actuele trend over de apocalyps en de daarop volgende wedergeboorte, creëert InterfaceFLOR een post-apocalyptische wereld in La Triennale (17-22 april 2012).

Tapijttegels Mellopolis (Large)

De vijftien designs van de nieuwe collectie Metropolis symboliseren verleden, heden en toekomst van de menselijke beschaving en hun grote steden. Verschillende designs zijn geïnspireerd op de natuur die over vervallen gebouwen heen woekert en de surrealistische patronen en elektrische lichten van toekomstige steden. Alle designs zijn slijtvast en veerkrachtig en hebben een indrukwekkende lage impact op het milieu.

, , , , , , , ,