Een fijne en veilige woonomgeving helpt mee het beste uit jezelf te halen. En dat hebben ze bij De Parelhof in Heerlen goed voor elkaar. Maar liefst 94,1 procent van de cliënten geeft aan dat Philadelphia ‘Top!’ of ‘Goed’ helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen’. Wij verzorgde voor acht woonkamers en één activiteitenruimte de inrichting.

De Parelhof is een woonlocatie in Heerlen voor mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB), verstandelijke beperking (VB) en ouderen met een intensievere zorgvraag. De Parelhof was een bestaand gebouw dat getransformeerd is naar zorgwoningen. Vanuit het speciaal voor Stichting Philadelphia Zorg ontwikkelde concept ‘Thuis in jouw Philadelphiahuis’ gingen we aan de slag met het ontwerp.

Woonkamers met karakter

We hebben een mix gemaakt van de sferen vanuit het inrichtingsconcept: warm, comfort, jeans en vertrouwen. Door de mix van deze sferen krijgt elke woonkamer een eigen karakter, terwijl ze toch aansluiten bij elkaar. Wij waren verantwoordelijk voor de uitvoering van het behangwerk, gordijnen, verlichting en meubilair. Alle meubels zijn makkelijk te reinigen en is de bekleding brandvertragend, bacteriewerend en dus zorggeschikt. De gordijnen zijn van brandvertragende stof. We stellen alles in het werk om een omgeving te creëren waarin mensen zich thuisvoelen, en die past bij de moderne zorg.

Maatwerk kastenlijn

Daarnaast leverde wij maatwerk voor kasten en keukens. We hebben voor Philadelphia drie kastenlijnen ontworpen, in verschillende maten en kleurstellingen. Voor de keukens wilde De Parelhof behalve wandkeukens, ook kookeilanden. We gebruikten hiervoor twee kasten uit onze maatwerklijn en maakten daarop een passend en robuust keukenblad. Op de kookeilanden kunnen ze samen met de bewoners eten voorbereiden. Zo leren zij maximaal zelfstandig te zijn.

Hulp die nodig is

In het ontwerp van de keukens hebben we ook handige toepassingen verwerkt, zoals een uitgiftepunt voor de dagbesteding. Sommige cliënten werken en anderen gaan naar de dagbesteding. Vanuit de kernwaarden lef, liefde en meesterschap bieden de begeleiders van Philadelphia hulp bij de zorg die de bewoner nodig heeft. En daarin ondersteunt wij graag!

Ook een inrichtingsconcept voor uw totale zorginstelling? Neem contact op!

Brochure

Alles tussen vloer en plafond

Brochure 'Zorg' van Nomax Project
Brochure 'Zorg' van Nomax Project