Stichting Philadelphia Zorg heeft een prachtige locatie voor mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking (LVB) in Heerlen. Deze woonlocatie heet De Kloostertuin en is gelegen in het kloostercomplex Huize de Berg. Wij zijn al een aantal jaren als vaste leverancier verbonden aan Philadelphia en regelde het inrichtingsontwerp. Ook dachten we bouwkundig mee.

Uitgangspunt in het ontwerp is het concept ‘Thuis in jouw Philadelphiahuis’. Flow Solutions ontwikkelde dit concept en Nomax Project werkte als dependance van Projectinrichting Lavoir in teamverband mee aan herkenbare huisvesting voor mensen met een beperking. Nomax Project regelt vaak de uitvoering op locaties door heel Nederland. Nu dus in het Limburgse Heerlen. Ook richtten wij een inspirerende Philadelphia webshop in met woninginrichting die past bij de zorg. Met warme tinten, brandvertragende en goed reinigbare materialen van een hoge kwaliteit.

Unieke woon-/tuinkamer

Uniek in De Kloostertuin is de woon-/tuinkamer. Die heeft een brug naar de tuinen van het klooster. Maar liefst 625 vierkante meter tuinen exclusief voor de bewoners. Vaste partner en interieurarchitect Yolanda Berix bedacht de wand- en vloerbekleding, het meubilair en maakte daarvoor een totaalontwerp. Niet alleen voor de woon-/tuinkamer, maar ook voor de centrale woonkamer met grote keuken en voor twee kleinere woonkamers met keuken.

Groot kookeiland

Yolanda Berix dacht ook mee over de kleurstelling en positionering van de keukens. In een zorginstelling willen de medewerkers bijvoorbeeld altijd zicht op de groep houden. De keuken in de centrale woonkamer is een mooi groot kookeiland geworden, waar bewoners kunnen meehelpen met koken. Verder hebben we maatwerkkasten en verrijdbare plantenbakken ontworpen en geleverd. Alles is gericht op een fijn en praktisch gebruik in de zorg, met een huiselijke sfeer.

Nieuw en bestaand meubilair

Het schilderwerk op de wanden heeft een leuke lambrisering gekregen. Met aansprekende visuals, die de bewoners herkenning bieden. Waar mogelijk hebben we bestaand meubilair opgenomen in een mooie mix met het nieuwe meubilair dat wij leverde.

Huize de Berg

De Kloostertuin is onderdeel van Huize de Berg. Dit is een kloostercomplex in hartje Heerlen aan de rand van het Aambos. Het complex is gebouwd in 1897 in opdracht van de congregatie van de Kleine Zusters van de Heilige Joseph. Philadelphia heeft er 22 studio’s, verdeeld over de eerste verdieping van het klooster en vier gezamenlijke woonkamers. De Kloostertuin is een gezellige locatie waar de begeleiding dichtbij de bewoners staat, maar loslaat daar waar dat mogelijk is.

Slimme inrichting

Daarom past het concept ‘Thuis in jouw Philadelphiahuis hier zo goed. De projectinrichting zorgt mede voor een huis waar je je thuisvoelt, met een inrichting waarbij over werkelijk álles is nagedacht. Nomax Project helpt graag mee aan een eigentijdse woonomgeving voor de cliënten van Philadelphia Zorg.

Interesse in projectinrichting speciaal voor de zorg? Neem contact met ons op!

Brochure

Alles tussen vloer en plafond

Brochure 'Zorg' van Nomax Project
Brochure 'Zorg' van Nomax Project