‘More than a teacher’. Onder dat motto biedt Thomas More Hogeschool in Rotterdam eigentijds en vernieuwend onderwijs. Nomax Project dacht mee over de inrichting van het Innovatielab voor deze pabo-opleiding. Doel is leerlingen op een innovatieve manier de lesstof te laten ervaren. Het werd ‘more’ than a success.

De hogeschool was vooral blij met de wijze waarop Nomax Project invulling gaf aan het concept. Klinkende namen als ‘Makerspace’ vormen de basis van het interactieve leerplein. Voorbeelden van meubels zijn onder meer de ‘Hemp’-stoel en de ‘Timetable Lift’-tafel.

‘Makerspace’

In de ‘Makerspace’ kunnen leerlingen aan de slag met hightech productietechnieken. Zoals een robotarm, een 3D-printer en een lasersnijder. De ‘Makerspace’ heeft een vloer van traanplaat en een robuuste tafel. Verder staan er hippe designkrukken die ook nog eens heel prettig zitten! De Interstuhl UP! kruk is een praktische werkkruk, die actief zitten stimuleert. Leverbaar via Nomax Project. Hij is gemaakt van 50% gerecycled materiaal.

Flexibele brainstormruimte

In de vrij indeelbare brainstormruimte met glazen wanden staat een fliptafel. Deze slimme Wilkhahn tafel, kun je inzetten als zit/sta-tafel, maar ook als presentatiebord. Je kunt bovendien schrijven op deze magnetische tafel! Ook is er een presentatieplek met opnamestudio en greenscreen. De ergonomische en makkelijk verplaatsbare hoge zit/stakrukken maken de flexibiliteit compleet.

Hemp stoelen: 100% plantaardig

Het interactieve leerplein bevat diverse open werkruimten voor studenten. Uniek daarin zijn de Hemp stoelen. Dit is namelijk de meest duurzame stoel ooit: 100% biologisch, 100% plantaardig en 100% recyclebaar. De kuip van de stoel is volledig gemaakt uit hennep. Nomax Project bracht het idee aan en leverde deze unieke Hemp-stoelen en Hemp-barstoelen van Vepa!

Moderne arena

Midden op het leerplein is er een ronde ruimte gerealiseerd met een arena-achtige opstelling, waardoor de verteller het middelpunt is. Een interactieve ruimte anno 21e eeuw, met digitale mogelijkheden, zoals projectie op de wanden. In de boshoek speelt de natuur de hoofdrol, als verbindend element naar het buitengebied. Hier kunnen studenten even zitten voor overleg of om te werken aan een presentatie. Een geurmachine met etherische olie die Nomax Project leverde maakt de bosbeleving compleet.

Onderwijs: een sector in beweging

Een rondlopende projectiewand vertelt het verhaal van Thomas More. Verder zijn ook de creaties van de leerlingen te zien op de wand. De Thomas More Hogeschool is onderdeel van de Rotterdamse Vereniging voor Katholiek Onderwijs. Werken in het onderwijs betekent werken in een sector die altijd in beweging is. Daarom past de school de nieuwste inzichten toe op het gebied van kennisoverdracht. Dit sluit uitstekend aan bij Nomax Project. Nomax biedt namelijk graag actuele inzichten over biologische materialen, flexibel zitmeubilair en interactieve lesruimten.

Brochure

Alles tussen vloer en plafond

Brochure 'Onderwijs' van Nomax Project
Brochure 'Onderwijs' van Nomax Project