Het Wellantcollege in Oegstgeest is een VMBO tuinbouwschool, onderdeel van het Wellantcollege met elf vestigingen in groenonderwijs in de Randstad.

In 2015 is Nomax Project gevraagd om mee te denken over het inrichten van het gedeelte van de aula waar leerlingen loungen. Het ging om plekken waar de leerlingen tussen de lessen door kunnen hangen. In de gangen waren al hockers, waarop ze kunnen zitten.

Ziteilanden en treinbanken

Nomax Project bedacht een combinatie van ziteilanden met poefjes en treinbanken. Aan één kant is een stenen wand, waartegen treinbanken zijn geplaatst. Los in de ruimte zijn twee ziteilanden gevormd. Hier zitten leerlingen ruggelings naar elkaar, met daartegenover poefjes, die verschuifbaar zijn.

Uiteraard zijn de loungeplekken bekleed met een stevige, goed afwasbare stof. Op de rugleuningen zijn foto’s geprint, gerelateerd aan tuinbouw, de branche waar de school voor opleidt.

Zonwering

Daarnaast heeft Nomax Project nog op diverse plaatsen in het gebouw het probleem van teveel zoninval opgelost met rolgordijnen en horizontale jaloezieën.

Brochure

Alles tussen vloer en plafond

Brochure 'Onderwijs' van Nomax Project
Brochure 'Onderwijs' van Nomax Project