De Ridderstede is een woonlocatie in Houten voor mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking, verdeeld over twee groepen. In samenwerking met Berix Interieur verzorgde Nomax Project eerder de inrichting van de begane grond. Voor de eerste etage benaderde Stichting Philadelphia Zorg ons opnieuw. Een mooi compliment!

Philadelphia ondersteunt mensen met een beperking in het leiden van hun eigen leven. Daarom wilde de zorgstichting een eigentijdse woonomgeving voor haar cliënten. Een huis waar je je thuisvoelt, met een inrichting waarbij over werkelijk álles is nagedacht. Flow Solutions bood een succesvol concept aan, in samenwerking met Projectinrichting Lavoir, vertegenwoordigd door agent Nomax Project en Berix Interieur. Dit concept ‘Thuis in jouw Philadelphiahuis’ gaf ook De Ridderstede dat prettige thuisgevoel.

Fijn wonen in De Ridderstede

In De Ridderstede zijn vijftien appartementen verdeeld over twee etages. De cliënten krijgen begeleiding en ondersteuning bij de algemene dagelijkse levensbehoeften. Voor een aantal bewoners is er twee dagen per week leuke interne dagbesteding, zoals schilderen en het onderhouden van de moestuin, en anderen gaan naar (beschut) werk buiten de locatie.

Inspiratie-webshop

Stichting Philadelphia Zorg heeft zo’n 450 locaties door heel Nederland. Nomax Project richtte speciaal voor de inrichting bij de zorgstichting een inspirerende Philadelphia webshop in. Zorglocaties kunnen dan bekijken welke kleurstelling en materialen zij mooi en praktisch vinden. Thuis in jouw Philadelphiahuis bevat een volledig pakket van vloeren, raambekleding en meubilair tot aan verlichting, beplanting, geuren en muurdecoraties. Met aansprekende namen als ‘comfort’, ‘vertrouwd’, ‘warm’ en ‘jeans’ kunnen locaties hun eigen sfeer kiezen.

Veilig, duurzaam én smaakvol

In Houten koos men voor okergeel en blauw in combinatie met natureltinten. Welke sfeer locaties ook kiezen, altijd is de inrichting veilig, duurzaam én smaakvol. Alle materialen zijn brandvertragend, goed te reinigen, waar nodig urinebestendig, degelijk en duurzaam. Nomax Project leverde en installeerde behalve het meubilair, ook de gordijnen, de complete verlichting en de jaloezieën. Alles past mooi bij elkaar, zodat de bewoners van De Ridderstede echt een sfeervol en fijn thuisinterieur hebben.

Slimme kastenlijn

Nomax Project en Berix Interieur ontwikkelden ook het kastenprogramma, met flexibele elementen. Specifiek gericht op de zorg. De kasten zijn goed afsluitbaar, bevatten slimme scharnieren en plexiglas in plaats van echt glas. We ontwikkelen en fabriceren alles in eigen beheer. De Ridderstede kon zijn eigen specifieke wensen en eisen aangeven. Alles is gericht op veiligheid én huiselijkheid.

Brochure

Alles tussen vloer en plafond

Brochure 'Zorg' van Nomax Project
Brochure 'Zorg' van Nomax Project