Thuis in jouw Philadelphiahuis. Met dit uitgangspunt ontwikkelde Flow Solutions een concept voor Stichting Philadelphia Zorg. De stichting heeft zo’n 450 locaties door heel Nederland. In teamverband werkte Projectinrichting Lavoir mee aan herkenbare huisvesting voor mensen met een beperking. Nomax Project regelde de uitvoering en richtte een inspirerende Philadelphia webshop in.

Philadelphia ondersteunt mensen met een beperking met het leiden van hun eigen leven. Daarom wilde de zorgstichting een eigentijdse woonomgeving voor haar cliënten. Een huis waar je je thuisvoelt, met een inrichting waarbij over werkelijk álles is nagedacht. Flow Solutions bood een succesvol concept aan, in samenwerking met Projectinrichting Lavoir, Nomax Project, Berix Interieur en illustrator Tante Beun. Dat leverde blije gezichten op bij bewoners en medewerkers.

Sfeerconcepten voor de inrichting

Thuis in jouw Philadelphiahuis is een volledig interieur pakket. Van vloeren, raambekleding en meubilair tot aan verlichting, beplanting, geuren en muurdecoratie. Met aansprekende namen als ‘comfort’, ‘vertrouwd’, ‘warm’ en ‘jeans’ kunnen locaties hun eigen sfeer kiezen. Binnen elke sfeer is voor de entree, gangen en woonkamers een concept bedacht. Elk sfeerconcept heeft passende kleuren, meubels in mooie dessins, brandvertragende gordijnstoffen en sfeervolle verlichting. De gangen krijgen met de illustraties – eigenlijk zijn het kleine kunstwerken – karakter. Het draagt bij aan een herkenbare routing, terwijl het huiselijk oogt. Zo zijn er de speciaal ontworpen kiezels en de figuren Phil & Phia. Ook is lambrisering met muzieknoten, stadsgezichten of andere natuurthema’s op maat mogelijk.

Duurzame materialen

Nomax Project dacht mee over een inrichting die veilig, duurzaam én smaakvol is. Alle materialen zijn daarom brandvertragend, goed reinigbaar, waar nodig urinebestendig en duurzaam. En dan bedoelen we duurzaam in twee variaties: het gaat lang mee, denk aan 270 graden draaibare scharnieren in kasten. Daarnaast goed voor het milieu. De muurdecoraties zijn bijvoorbeeld van PET-felt, gemaakt van gebruikte plastic flessen en verpakkingen die vervezeld zijn.

Slimme kastenlijn

De vier sfeerconcepten met stoffering en meubilair zijn te zien in de Thuis in jouw Philadelphia-huis webshop. Nomax Project levert de totale projectinrichting als exclusief agent voor Projectinrichting Lavoir. Op de foto’s de Philadelphia-locatie Buitengewoon in Middelburg. De webshop gebruiken medewerkers van Philadelphia als inspiratiebron. Nomax Project en Berix Interieur ontwikkelden daarvoor drie kastenlijnen, met flexibele elementen. Specifiek gericht op de zorg. De kasten zijn goed afsluitbaar, bevatten slimme scharnieren en plexiglas in plaats van echt glas. We ontwikkelen en fabriceren alles in eigen beheer. Daardoor kunnen we flexibel inspelen op specifieke wensen en eisen. Alles is gericht op veiligheid én huiselijkheid.

Samen een eigen sfeer

De ontwikkeling kwam tot stand in nauwe samenspraak met Philadelphia. Hierbij zijn bewoners, medewerkers, locatiemanagers, directie en de cliëntenraad betrokken. Zo creëerden we samen een eigen sfeer, met de cliënt in de hoofdrol.

Brochure

Alles tussen vloer en plafond

Brochure 'Zorg' van Nomax Project
Brochure 'Zorg' van Nomax Project