Werkplekken voor medewerkers en een huiselijke sfeer voor cliëntenStichting Corridor biedt opvang, huisvesting, begeleiding, dagbesteding en maatjesprojecten aan mensen vanaf 18 jaar met psychiatrische problemen. Het ‘hoofdkantoor’ zit aan de Heemraadsingel in Rotterdam. Aan de Stadhoudersweg is het activiteitencentrum De Uitdaging gevestigd, waar mensen binnen kunnen lopen voor activiteiten en om hun verhaal te doen. Projectmanager Marijn van Wijck vroeg Nomax Project om een voorstel te doen voor vloerbedekking en raambekleding wat moest aansluiten op een gedeelte wat tijdens de verbouwing in tact bleef. Naast deze aanbesteding mocht Nomax Project ook een voorstel doen voor nieuwe werkplekken voor medewerkers op verschillende locaties en een ontwerp voor de totale inrichting van De Uitdaging om een huiselijke sfeer te creëren voor cliënten. Nomax Project droeg aansprekende oplossingen aan.

Werkplekken voor medewerkers
De werkplekken in het voormalige bankgebouw kregen in hoogte verstelbare bureaus voorzien van kabelmanagement, zodat snoeren en kabels netjes weggewerkt zijn. Beneden in het gebouw is de kluis nog aanwezig. Daarnaast zijn spreekruimtes waarvoor Nomax Project vloerbedekking en meubilair leverde. Op diverse locaties kan er weer ergonomisch gewerkt worden aan nieuwe bureau’s en stoelen. In de duurzaamheidsgedachte heeft Nomax Project ook een aantal stoelen die kwalitatief nog in orde waren opnieuw laten stofferen.

Huiselijke sfeer voor cliënten
Aan de op maat gemaakte massief eiken tafel van 3,5 x 1 meter in De Uitdaging schuiven mensen makkelijk aan voor een kop koffie. Verder geven oranje treinbanken, een bartafel en verschillende sfeervolle verlichtingsarmaturen in deze ruimte gezelligheid en de gelegenheid om in kleinere groepen rustig te kunnen praten.

Flexibele ruimte: inklapbare tafels met wieltjes
Voor een flexibel te gebruiken ruimte leverde Nomax Project inklapbare tafels met wieltjes van Drentea. Deze ruimte wordt afwisselend gebruikt als vergaderruimte en voor yogalessen.