RecreatieDuurzaam zitten bij KAS Meeting-Eventlocatie

Dat zit lekker! Het gaat hier om de stoel van PET-felt. Een ultra-duurzame stoel, die gemaakt is van 68 PET-flessen. Nomax Project werkt graag met dit soort circulaire inrichtingsconcepten. Inmiddels staan 176 van dergelijke stoelen te pronken bij KAS Meeting-Eventlocatie in Woerden.

KAS Meeting-Eventlocatie is een van onze vaste klanten, bij wie Nomax Project de kans krijgt afval een tweede leven te geven. Felt is een moderne stoelenlijn vervaardigd van een uniek materiaal: gerecyclede PET-flessen. Vepa maakt deze stoelen, waarbij in elke kuip ruim 68 PET-flessen een tweede leven krijgen. De keuze om gebruik te maken van dit materiaal is niet alleen goed voor het milieu, het ziet er prachtig uit. En hij zit nog lekker ook! Dit bewijzen de stoelen die in de rooftop kas staan, met veel licht en inspirerend uitzicht. De combinatie van de groene kuipen en het kunstgras maken KAS tot een unieke duurzame Meeting-Eventlocatie.

Green Key-certificaat

KAS Meeting-Eventlocatie kreeg dan ook de Green Key, hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Nomax Project is trots te kunnen bijdragen aan het duurzame beleid van KAS Meeting-Eventlocatie. Zij doet er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat haar gasten inleveren op comfort en kwaliteit.

Plastic Whale-label

Extra bijzonder is het Plastic Whale label dat de stoelen hebben. De Plastic Whale Foundation zet zich in voor plasticvrij land en water. Zij geloven in de kracht van doen. Door het probleem van de plastic soep heel tastbaar en concreet te maken. Zij vissen samen met kinderen en volwassenen plastic uit onder meer de Amsterdamse grachten. Dat plastic zit nu in de stoelen in Woerden. Dat is de circulariteit waar we heen willen, vinden we bij Nomax Project.

Duurzame raambekleding

We tekenden ook voor de raambekleding van het restaurant. Interior People heeft daar gekozen voor jaloezieën van geweven hout, die het geheel een duurzame uitstraling geven. Ze zijn gemaakt van FSC-hout, dat afkomstig is uit duurzaam en sociaal bosbeheer.

Inspirerende eventlocatie

KAS Meeting-Eventlocatie biedt totaal veertien verschillende ruimtes voor grote en kleine groepen. Organisaties en bedrijven die op zoek zijn naar een optimaal groene, inspirerende locatie voor een congres of event, vinden in Woerden de perfecte ruimte. Eén ding weten wij zeker: je zit er absoluut duurzaam!

Meer weten over onze duurzame meubelcollectie? Neem contact op.

Continue Reading 0

Dynamiek en duurzaamheid komen samen bij H2O

Sport en bewegen, natuur en groen, het komt allemaal samen in de multifunctionele zalen van H2O in Harmelen. Nomax Project was de penvoerder voor de herinrichting van deze recreatiezalen. H20 is onderdeel van Woerden Sport, die de twee leukste zwembaden in het Groene Hart exploiteert.

 Nomax Project werkte al eerder naar tevredenheid voor Woerden Sport. We voerden de herinrichting van het horecagedeelte van het Batensteinbad in Woerden en het horecagedeelte van Zwembad Recreatiecentrum H20 uit. ‘De uitvoering van de metamorfoses liep uitstekend, Raymond luisterde, zat er kort op en hield ons op de hoogte’, zei Robert Lander van Woerden Sport destijds over Nomax Project.

Intieme ruimten

Reden dus om Nomax Project opnieuw uit te nodigen om mee te denken. De recreatiezalen hebben met zes meter een enorme hoogte. Daarbij zijn ze met 450 vierkante meter flink groot en op te delen in drie zalen van 150 vierkante meter. De bedoeling was de ruimten intiemer te maken en verschillende thema’s te geven. Daarnaast was de wens van Woerden Sport de opdracht zo duurzaam mogelijk uit te voeren.

Circulair inrichten

Koren op de molen voor Nomax Project, die inrichting en circulair ondernemen graag laat samenkomen. Gekozen is voor drie thema’s: het Groene Hart, sport en bewegen en natuur. Er is gewerkt met muurvisuals en dibond imitatiestucwerk om de thema’s mooi en ook betaalbaar tot leven te brengen. De hoogte is gebruikt om met enorme raampartijen te werken, waarachter een prachtige Hollandse wolkenlucht is te zien. Je vindt fruitteelt terug, boompartijen en een van steigerhout en pallets gemaakte houten loungehoek.

Trendy herstofferen

In het kader van circulair gebruik van materialen, zijn alle 300 stoelen opnieuw gestoffeerd. De frames van de stoelen waren namelijk nog prima bruikbaar, en de stoelen hebben met de trendy groen-, blauw- en antracietkleurige bekleding een eigentijdse look gekregen. Van de bestaande klaptafels hebben we de tafelbladen vervangen en zijn de onderstellen hergebruikt.

Warme uitstraling

De vouwwanden waarmee de zaal is op te delen in drie kleinere recreatie- of vergaderzalen, zijn met veel creativiteit opgeknapt. Door te werken met schaduwfiguren op de bestaande wanden krijgen de zalen karakter en dynamiek. De vloeren hebben een warme uitstraling gekregen door de stroken vinyl in houttinten.

Multifunctioneel gebruik

Nomax Project heeft op verschillende fronten multifunctioneel ingezet. Actualiteit, duurzaamheid en beschikbare budgetten zijn goed gecombineerd. Ook zijn de zalen van Woerden Sport klaar voor multifunctioneel gebruik. Van kaart- of brigdeclub tot vergader- of beursgezelschap, iedereen is welkom bij H2O!

Continue Reading 0

Marineblauw meubilair voor Portugese Marine

Of we meubilair voor een marinefregat konden verzorgen? Ja, natuurlijk! Nomax Project staat voor totaalinrichting op maat. Voor kantoren, zorginstellingen, onderwijs of recreatie, maar ook voor de marine. De bureaustoelen dit keer wel zonder wielen en met speciale vaste stoeldoppen. Geen probleem voor Nomax Project.

We zijn trots dat we zo’n bijzonder project mochten verzorgen. Het Portugese M-fregat NRP Bartolomeu Dias onderging ruim drie jaar lang een instandhoudingsprogramma in Den Helder, verzorgd door Damen Shipyards. Een internationale scheepswerfgroep, die al sinds 1927 verbetert, innoveert en investeert in de maritieme wereld. De Bartolomeu Dias stond in een vorig leven bekend als Hr.Ms. Van Nes en werd in 2009 verkocht aan de Portugese marine.

Verantwoorde stoelen

De marine zorgt wereldwijd voor de veiligheid op en vanuit zee. Het is daarom belangrijk dat de mannen en vrouwen van de strijdkrachten op een veilige en gezonde manier hun werk kunnen doen. Goede, verantwoorde bureau- en kamerstoelen zijn daar onderdeel van. En daar zorgde Nomax Project voor. Alle stoelen uiteraard in marineblauw.

Maritieme inrichting

Nomax Project leverde zitmeubilair voor diverse ruimten op het fregat, met klinkende maritieme namen als de Sailors Bar, de Officers Wardroom, Ops Room en de Petty Officers Chambers. De samenwerking met de mariniers was fantastisch. We zagen niet eerder een vrachtwagen zo snel uitgeladen worden.

Kwaliteit voor fregat

De Bartolomeu Dias is inmiddels 26 jaar oud. Na het onderhoud wil de Portugese zeemacht het fregat tot in de jaren dertig in dienst houden. De bureau- en kamerstoelen die Nomax Project leverde, moeten en kunnen dus flink wat jaren mee. Kwaliteit staat hoog in het vaandel, zeker voor een marinefregat!

Continue Reading 0

Jump One

Jump XL Zoetermeer heet tegenwoordig Jump One. In maar liefst vier verschillende ‘Jump Areas’ word je uitgedaagd om te jumpen. Dit trampolinepark biedt echter ook een levensechte ‘Virtual Reality Gaming’. Je doet je vest dicht, zet je VR-bril op, doet je rugzak om, pakt je geweer en stapt in de virtuele wereld vol spanning en sensatie.

Nieuw bij Jump One is de ‘Ninja Tag Active’. Een spannende obstakel run waarin jij door te klimmen en klauteren punten probeert te scoren door met je armband langs zoveel mogelijk tags te komen.

De eigenaren van Jump One hebben Nomax Project betrokken bij het re-brandingsproces. De opdracht was in grote lijnen:
• Kies voor functionele meubelen
• Zorg dat het past bij de huisstijl
• Blijf binnen budget

We hebben gekozen voor robuuste tafels en stoelen die ook gemakkelijk schoon te houden zijn. Hoge en lage tafels en (bar)stoelen wissen elkaar af en geven een speels effect. Doordat de meubels eenvoudig te verplaatsen zijn, kunnen zowel kleine als grote gezelschappen bij elkaar zitten.

We hebben knusse zitplekken gerealiseerd door het plaatsen van treinbanken. Ze zijn niet alleen helemaal hip en mooi om te zien, maar bieden ook uitstekend zitcomfort. De banken zijn gemaakt van duurzaam materiaal en door de hoogwaardige kwaliteit zullen ze, ondanks het intensieve gebruik, lang mee gaan. Natuurlijk zijn de banken ook onderhoudsvriendelijk en kan vuil dus gemakkelijk verwijderd worden.

Als verdere aanvulling hebben we gekozen voor hockers. Deze zitbanken en ziteilanden zijn zeer populair en worden volop gebruikt als wacht- of relaxplek door de jeugdige bezoekers. Op deze ideale loungeplekken is het heerlijk chillen. Een paar ziteilanden hebben we zelfs laten opmaken in de huisstijl van Jump One.

Nomax Project maakt het maximale mogelijk binnen elk budget!

Continue Reading 0

Sfeervol genieten bij Mr Black and the White Ox

Het voormalige hoofdkwartier van de Douwe Egberts fabriek is omgedoopt tot een inspirerende locatie. Je kunt er vergaderen in de skybox, brainstormen aan de ‘oval table’, genieten van een proeverij of je laten verrassen tijdens een diner.

Eigenaar Frans van Hall schakelde de hulp in van Nomax Project voor een belangrijke finishing touch: de juiste gordijnen. Er is eindeloos veel keuze tussen type gordijnen, merken en kleuren. Nomax Project werkt alleen samen met gerenommeerde fabrikanten. We zorgen niet alleen voor kwaliteit, maar zorgen ook dat ze voldoen aan de gewenste veiligheid.

Nomax Project heeft de gordijnen voor Mr Black and the White Ox mogen verzorgen die bijdragen aan de sfeer en een betere akoestiek.

Op de 5e verdieping kijk je uit over Utrecht, het Amsterdam Rijnkanaal, de gele brug en natuurlijk de Douwe Egberts fabriek. Ook hier heeft Nomax Project gezorgd voor de best passende gordijnen.

Nomax Project, de échte sfeermakers!

Continue Reading 0

Vloeren voor Suncare zonnestudio

Na Pasen 2018 verhuisde zonnestudio SunCare naar een nieuwe locatie aan de Jaap Bijzerweg in Woerden. Hetty Stegeman van Het ID uit Woerden maakte het ontwerp en vroeg Nomax Project om alle vloeren voor Suncare te verzorgen.

Vloeren leggen zonder stroom
De aansluiting op het elektriciteitsnet liep vertraging op en de datum van opening stond vast. Dus moest Nomax Project de vloeren zonder stroom en dus zonder verwarming en verlichting leggen. Daarvoor moest eerst de ondervloer geëgaliseerd worden. Om de verschillende ruimtes op elkaar aan te laten sluiten werd dat een dikke ondervloer, waarvoor maar liefst 71 zakken van 25 kilo egaline naar binnen werden getild met een verrijker.

Verschillende soorten vinyl, PVC en flotex
Voor de verschillende ruimtes en functies zijn verschillende soorten vloerbedekking gebruikt in diverse patronen en materialen. Vinyltegels Allura Core van Forbo in combinatie met Flotex Dutch Design, een combinatie van tapijt en harde vloer. Ook is een gedeelte belegd met PVC stroken Expona van Objectflor, naar eigen zeggen de ‘groenste’ vloeren van Nederland. Ze bestaan voor 14% uit gerecycled materiaal. Bovendien zijn ze geproduceerd met biologische weekmakers. Ze zijn krasbestendig en met een hoge stroefheidsklasse geschikt voor intensief gebruik.

Ondanks de moeilijke omstandigheden is het met veel improviseren gelukt om de vloeren op tijd op te leveren.

Continue Reading 0

Zwembad Recreatiecentrum H2O in Harmelen heringericht

Zwembad Recreatiecentrum H2O in Harmelen is het tweede zwembad dat WoerdenSport beheert en exploiteert. Na de succesvolle herinrichting van het Batensteinbad in Woerden vroeg het bestuur Nomax Project ook een plan te maken voor de ruimten rond dit zwembad.

Hoewel het zwembad in Harmelen iets kleiner is dan in Woerden, is de aangrenzende recreatieruimte met eten & drinken groter. Ook hier was het zaak de ruimten aantrekkelijk te maken voor de verschillende doelgroepen. De huisstijl van het Batensteinbad is vertaald naar H2O in Harmelen, waardoor de uitstraling hetzelfde is. Wel heeft de vloer andere kleuraccenten. Om de grotere ruimte toch voor verschillende doelgroepen intiem te maken, zijn zones gecreëerd, afgescheiden door planten. De werkzitjes met ‘treinstelbanken’ konden hier uitgebreid worden, zodat een echt treintje is ontstaan, wat een leuk effect geeft.

Ook hier is er bij het aanpassen van de bar geprobeerd zoveel als mogelijk te hergebruiken. Deels opgeknapt en aangevuld met nieuwe delen. De receptiebalie is volledig vernieuwd en ook naar de nieuwe huisstijl aangepast.

Tribune om naar zwemles te kijken

Bij de grote glazen wand waar ouders naar de zwemles van hun kinderen kijken, is een stevige vaste tribune gebouwd. Die wordt erg goed gebruikt en voorkomt dat de ouders in het horecagedeelte steeds alle stoelen naar de glaswand slepen, waarna het personeel ze weer op hun plaats moet zetten.

Ook in Harmelen is het gelukt om een mooie sfeervolle ruimte te maken, die gebruikt wordt zoals bedacht. Ook hier loopt de exploitatie tot nu toe boven verwachting.

Robert Lander van Woerden Sport over Nomax Project: Iemand in ons Woerdense netwerk adviseerde Nomax project om de ruimtes rond de zwembaden met ons aan te pakken. Hij kwam met een gedetailleerd plan voor de verschillende doelgroepen en gebruikers.
Met wat creatieve aanpassingen en oplossingen bleef het ook nog binnen ons budget.
De uitvoering van de metamorfose liep uitstekend, Raymond luisterde, zat er kort op en hield ons op de hoogte. In het gebruik bracht het ons wat we hoopte. Een prima en fijne samenwerking dus.

Continue Reading 0

Vloerbedekking en gordijnen voor NIAS woningen

Voor buitenlandse wetenschappers die een fellowship bij NIAS hebben, beschikt de KNAW over vier hoekappartementen boven elkaar in het gloednieuwe appartementencomplex op het Stadionplein in Amsterdam. Hier wonen ze een of meerdere semesters gedurende hun onderzoekstijd.

Voor deze appartementen verzorgde Nomax Project de vloerbedekking en de gordijnen.

NIAS biedt fellowships van drie, vijf of tien maanden aan onderzoekers om verdergaand onderzoek en wetenschappelijke innovatie te stimuleren. De focus ligt hierbij op mens- en sociale wetenschappen. NIAS verhuisde in de zomer van 2016 van Wassenaar naar hartje Amsterdam.

Continue Reading 0