ZorgPhiladelphia’s De Ridderstede kiest opnieuw voor Nomax Project

De Ridderstede is een woonlocatie in Houten voor mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking, verdeeld over twee groepen. In samenwerking met Berix Interieur verzorgde Nomax Project eerder de inrichting van de begane grond. Voor de eerste etage benaderde Stichting Philadelphia Zorg ons opnieuw. Een mooi compliment!

Philadelphia ondersteunt mensen met een beperking in het leiden van hun eigen leven. Daarom wilde de zorgstichting een eigentijdse woonomgeving voor haar cliënten. Een huis waar je je thuisvoelt, met een inrichting waarbij over werkelijk álles is nagedacht. Flow Solutions bood een succesvol concept aan, in samenwerking met Projectinrichting Lavoir, vertegenwoordigd door agent Nomax Project en Berix Interieur. Dit concept ‘Thuis in jouw Philadelphiahuis’ gaf ook De Ridderstede dat prettige thuisgevoel.

Fijn wonen in De Ridderstede

In De Ridderstede zijn vijftien appartementen verdeeld over twee etages. De cliënten krijgen begeleiding en ondersteuning bij de algemene dagelijkse levensbehoeften. Voor een aantal bewoners is er twee dagen per week leuke interne dagbesteding, zoals schilderen en het onderhouden van de moestuin, en anderen gaan naar (beschut) werk buiten de locatie.

Inspiratie-webshop

Stichting Philadelphia Zorg heeft zo’n 450 locaties door heel Nederland. Nomax Project richtte speciaal voor de inrichting bij de zorgstichting een inspirerende Philadelphia webshop in. Zorglocaties kunnen dan bekijken welke kleurstelling en materialen zij mooi en praktisch vinden. Thuis in jouw Philadelphiahuis bevat een volledig pakket van vloeren, raambekleding en meubilair tot aan verlichting, beplanting, geuren en muurdecoraties. Met aansprekende namen als ‘comfort’, ‘vertrouwd’, ‘warm’ en ‘jeans’ kunnen locaties hun eigen sfeer kiezen.

Veilig, duurzaam én smaakvol

In Houten koos men voor okergeel en blauw in combinatie met natureltinten. Welke sfeer locaties ook kiezen, altijd is de inrichting veilig, duurzaam én smaakvol. Alle materialen zijn brandvertragend, goed te reinigen, waar nodig urinebestendig, degelijk en duurzaam.  Nomax Project leverde en installeerde behalve het meubilair, ook de gordijnen, de complete verlichting en de jaloezieën. Alles past mooi bij elkaar, zodat de bewoners van De Ridderstede echt een sfeervol en fijn thuisinterieur hebben.

Slimme kastenlijn

Nomax Project en Berix Interieur ontwikkelden ook het kastenprogramma, met flexibele elementen. Specifiek gericht op de zorg. De kasten zijn goed afsluitbaar, bevatten slimme scharnieren en plexiglas in plaats van echt glas. We ontwikkelen en fabriceren alles in eigen beheer. De Ridderstede kon zijn eigen specifieke wensen en eisen aangeven. Alles is gericht op veiligheid én huiselijkheid.

Wilt u voor uw zorgstichting een flexibel interieurprogramma waarbij de cliënt centraal staat?
Neem contact met ons op!

Continue Reading 0

Thuis in de Rozenkranskerk: unieke inrichting en lichtplan

De Rozenkranskerk in Schijndel is een uniek project. De kerk heeft een ware metamorfose ondergaan. Het is een wooncomplex geworden voor mensen die begeleid wonen bij Philadelphia Zorg. De kerk werd genomineerd voor de Reynaers Projectprijs 2022 en behaalde uiteindelijk de tweede prijs. Vanuit het concept Thuis in jouw Philadelphiahuis tekende Yolanda Berix voor de inrichting van de woonkamers en in samenwerking met Luximprove ook voor het unieke lichtplan.

Philadelphia gaf eerder de opdracht aan Flow Solutions om een programma te ontwikkelen dat op al haar locaties een prettige woon- en werkomgeving garandeert. Dit programma heet ‘Thuis in jouw Philadelphiahuis’. Flow Solutions zette dit concept, in samenwerking met Projectinrichting Lavoir, ook succesvol in bij de Rozenkranskerk. Dana van Berlo, locatiemanager Philadelphia Zorg, noemt het resultaat fantastisch.

Prachtige woonbestemming

In 1928 werd de kerk toegewijd aan Onze Lieve Vrouw van den Heiligen Rozenkrans. Krap een eeuw later krijgt de kerk de prachtige woonbestemming voor mensen met een verstandelijke beperking. Constructief en bouwkundig was het een enorme uitdaging. Projectinrichting Lavoir houdt wel van een uitdaging en pakte de opdracht met beide handen aan. Samen met Luximprove maakten we een fantastisch lichtplan. We richtten het zestien meter hoge atrium in met verlichtingsringen op verschillende niveaus. In de kozijnen realiseerden we verlichtingselementen, die de glas-in-loodramen prachtig aanlichten.

Authentieke elementen

Veel denkwerk is verricht door architect Steven Woudstra en projectontwikkelaar Jeroen Bestebreurtje bij het herbestemmen. Zo moest de begane grondvloer zakken om de verdiepingen erin te kunnen maken. Daarnaast is het een monument: in de 33 appartementen zie je zuilen uit de kerk terug en in diverse ruimten de kleurrijke gebrandschilderde ramen. We mochten vanuit het bouwkundig ontwerp meedenken over de inrichting. Wij hebben de gemeenschappelijke ruimtes volledig ontworpen en gerealiseerd. Daarnaast hebben we ook diverse 3d schetsen mogen maken voor de bijzondere kamers van bewoners.

Thuis in de kerk

In de zorg is een prettige sfeer belangrijk. Zo ook in de Rozenkranskerk, waar Lavoir bijdroeg aan een inrichting waarbij bewoners en medewerkers zich thuis voelen. Kleur, vorm en materiaalgebruik van meubilair en vloer-, wand- en raambekleding spelen hierin een grote rol. Uiteraard staan daarbij in de zorg makkelijk onderhoud en hoge hygiëne-eisen voorop.

Prettig wonen

‘Heel prettig om hier te wonen’, aldus een van de bewoners. ‘We wonen hier met 33 mensen. We drinken samen koffie, doen spelletjes en koken samen. Het is een knap staaltje werk dat de kerk verbouwd is tot appartementen. Diverse elementen uit de voormalige kerk zijn behouden gebleven. Daar ben ik blij om.’

Smaakvolle huiskamers

Dana van Berlo, locatiemanager Philadelphia Zorg: ‘Wij ondersteunen mensen met een beperking in het leiden van hun eigen leven. Daarom willen we voor hen een eigentijdse woonomgeving. De vrijheid van cliënten hier in de Rozenkranskerk past in onze filosofie. Ik zie dat de bewoners contact zoeken met elkaar en samen activiteiten ondernemen. De drie huiskamers, die veilig, duurzaam én smaakvol zijn ingericht, dragen daaraan zeker bij. Bewoners zijn thuis in de Rozenkranskerk.’

Continue Reading 0

Thuis in jouw Philadelphiahuis: de cliënt in de hoofdrol

 dThuis in jouw Philadelphiahuis. Met dit uitgangspunt ontwikkelde Flow Solutions een concept voor Stichting Philadelphia Zorg. De stichting heeft zo’n 450 locaties door heel Nederland. In teamverband werkte Projectinrichting Lavoir mee aan herkenbare huisvesting voor mensen met een beperking. Nomax Project regelde de uitvoering en richtte een inspirerende Philadelphia webshop in.

Philadelphia ondersteunt mensen met een beperking met het leiden van hun eigen leven. Daarom wilde de zorgstichting een eigentijdse woonomgeving voor haar cliënten. Een huis waar je je thuisvoelt, met een inrichting waarbij over werkelijk álles is nagedacht. Flow Solutions bood een succesvol concept aan, in samenwerking met Projectinrichting Lavoir, Nomax Project, Berix Interieur en illustrator Tante Beun. Dat leverde blije gezichten op bij bewoners en medewerkers.

Sfeerconcepten voor de inrichting

Thuis in jouw Philadelphiahuis is een volledig interieur pakket. Van vloeren, raambekleding en meubilair tot aan verlichting, beplanting, geuren en muurdecoratie. Met aansprekende namen als ‘comfort’, ‘vertrouwd’, ‘warm’ en ‘jeans’ kunnen locaties hun eigen sfeer kiezen. Binnen elke sfeer is voor de entree, gangen en woonkamers een concept bedacht. Elk sfeerconcept heeft passende kleuren, meubels in mooie dessins, brandvertragende gordijnstoffen en sfeervolle verlichting. De gangen krijgen met de illustraties – eigenlijk zijn het kleine kunstwerken – karakter. Het draagt bij aan een herkenbare routing, terwijl het huiselijk oogt. Zo zijn er de speciaal ontworpen kiezels en de figuren Phil & Phia. Ook is lambrisering met muzieknoten, stadsgezichten of andere natuurthema’s op maat mogelijk.

Duurzame materialen

Nomax Project dacht mee over een inrichting die veilig, duurzaam én smaakvol is. Alle materialen zijn daarom brandvertragend, goed reinigbaar, waar nodig urinebestendig en duurzaam. En dan bedoelen we duurzaam in twee variaties: het gaat lang mee, denk aan 270 graden draaibare scharnieren in kasten. Daarnaast goed voor het milieu. De muurdecoraties zijn bijvoorbeeld van PET-felt, gemaakt van gebruikte plastic flessen en verpakkingen die vervezeld zijn.

Slimme kastenlijn

De vier sfeerconcepten met stoffering en meubilair zijn te zien in de Thuis in jouw Philadelphia-huis webshop. Nomax Project levert de totale projectinrichting als exclusief agent voor Projectinrichting Lavoir. Op de foto’s de Philadelphia-locatie Buitengewoon in Middelburg. De webshop gebruiken medewerkers van Philadelphia als inspiratiebron. Nomax Project en Berix Interieur ontwikkelden daarvoor drie kastenlijnen, met flexibele elementen. Specifiek gericht op de zorg. De kasten zijn goed afsluitbaar, bevatten slimme scharnieren en plexiglas in plaats van echt glas. We ontwikkelen en fabriceren alles in eigen beheer. Daardoor kunnen we flexibel inspelen op specifieke wensen en eisen. Alles is gericht op veiligheid én huiselijkheid.

Samen een eigen sfeer

De ontwikkeling kwam tot stand in nauwe samenspraak met Philadelphia. Hierbij zijn bewoners, medewerkers, locatiemanagers, directie en de cliëntenraad betrokken. Zo creëerden we samen een eigen sfeer, met de cliënt in de hoofdrol.

Continue Reading 0

Huisartsenpraktijk Odedokter

Huisartsenpraktijk Odedokter is een levendige, goed georganiseerde praktijk met een echte Rotterdamse aanpak: “we werken hard voor onze patiënten en hebben het hart op de tong”.

Deze eigentijdse praktijk gaat uit van een gedeelde verantwoordelijk voor gezondheid. Ze streven er naar om de gezondheidszorg zo toegankelijk mogelijk te maken. Ze spelen in op de nieuwste ontwikkelingen, investeren in digitalisering en hebben maximale aandacht voor hun patiënten.

Recent hebben ze het aantal spreekkamers uitgebreid en een grotere wachtruimte gerealiseerd. Nomax Project mocht meedenken om de wachtruimte zo in te richten dat het aansluit bij de identiteit en huisstijl van Odedokter.

Samen met de klant hebben we oa gekozen voor het ADX HighLow concept van Davant. Deze modulaire bank bestaat uit verschillende vaststaande elementen die we zelf hebben kunnen samenstellen.

We hebben gekozen voor deze speelse wandbank met variabele rughoogtes. Het biedt robuuste zitplaatsen met een goed comfort. De kleuren zijn conform de huisstijl en de multicolour uitvoering zorgt voor een prettige sfeer. De sterke meubelstof is goed reinigbaar en gemakkelijk in onderhoud.

Daarnaast hebben we de wachtruimte voorzien van de Onyx Traverse van Casala. De stijlvolle 4-zits uitvoering combineert uitstekend met de bank en is een ideale oplossing bij het efficiënt inrichten van ontvangstruimtes.

Het plafond met wolkendesign en verlichting zorgen voor een natuurlijke beleving van daglicht. Het meubilair sluit er perfect bij aan. Mooi dat we een bijdrage hebben kunnen leveren om de wachttijd in de praktijk zo aangenaam mogelijk te maken.

Nomax Project, elk meubelconcept op maat!

Continue Reading 0

Exclusief woongenot in het Johannahuis

Begin vorige eeuw kocht het echtpaar Van Ommeren-de Voogt een Wassenaars landgoed om mensen aan een woning te helpen als ze daar zelf niet meer toe in staat waren. Met deze gedachte en met dezelfde empathie bezorgt het Johannahuis senioren een liefdevol en waardige oude dag.

Het Johannahuis is een kleinschalig en zeer persoonlijk verzorg- en verpleeghuis, centraal gelegen in Seniorenresidentie Van Ommerenpark. Optimale zorgvoorzieningen, hoogwaardige eigen bereide maaltijden en luxe faciliteiten. En ook nu heeft Nomax Project de verwachtingen overtroffen.

De samenwerking met Fannie Willems van Fijn Interieurarchitectuur bleek wederom een groot succes. We hebben samen de ‘belevingswereld een stukje mooier gemaakt’.

De twee centrale woonkamers stralen gezelligheid uit. Het sfeervolle behang en de opvallend vrolijke kleurencombinaties vallen direct op. De ruimtes zijn voorzien van verschillende stoelen; voor ieder het gewenste zitcomfort.

Eten aan een tafel bij de grote raampartij of juist relaxen bij de sfeerhaard? Nomax Project heeft gezorgd voor passend meubilair voor elk moment. De moderne keuken met landelijke uitstraling is van alle gemakken voorzien. Geniet ook van de stalen kozijnen, de nieuwe gordijnen, lampen en planten.

Nomax Project is trots op de vele enthousiaste reacties op hun bijdrage aan dit exclusieve woongenot!

Continue Reading 0

Werkplekken voor medewerkers en een huiselijke sfeer voor cliënten

Stichting Corridor biedt opvang, huisvesting, begeleiding, dagbesteding en maatjesprojecten aan mensen vanaf 18 jaar met psychiatrische problemen. Het ‘hoofdkantoor’ zit aan de Heemraadsingel in Rotterdam. Aan de Stadhoudersweg is het activiteitencentrum De Uitdaging gevestigd, waar mensen binnen kunnen lopen voor activiteiten en om hun verhaal te doen. Projectmanager Marijn van Wijck vroeg Nomax Project om een voorstel te doen voor vloerbedekking en raambekleding wat moest aansluiten op een gedeelte wat tijdens de verbouwing in tact bleef. Naast deze aanbesteding mocht Nomax Project ook een voorstel doen voor nieuwe werkplekken voor medewerkers op verschillende locaties en een ontwerp voor de totale inrichting van De Uitdaging om een huiselijke sfeer te creëren voor cliënten. Nomax Project droeg aansprekende oplossingen aan.

Werkplekken voor medewerkers
De werkplekken in het voormalige bankgebouw kregen in hoogte verstelbare bureaus voorzien van kabelmanagement, zodat snoeren en kabels netjes weggewerkt zijn. Beneden in het gebouw is de kluis nog aanwezig. Daarnaast zijn spreekruimtes waarvoor Nomax Project vloerbedekking en meubilair leverde. Op diverse locaties kan er weer ergonomisch gewerkt worden aan nieuwe bureau’s en stoelen. In de duurzaamheidsgedachte heeft Nomax Project ook een aantal stoelen die kwalitatief nog in orde waren opnieuw laten stofferen.

Huiselijke sfeer voor cliënten
Aan de op maat gemaakte massief eiken tafel van 3,5 x 1 meter in De Uitdaging schuiven mensen makkelijk aan voor een kop koffie. Verder geven oranje treinbanken, een bartafel en verschillende sfeervolle verlichtingsarmaturen in deze ruimte gezelligheid en de gelegenheid om in kleinere groepen rustig te kunnen praten.

Flexibele ruimte: inklapbare tafels met wieltjes
Voor een flexibel te gebruiken ruimte leverde Nomax Project inklapbare tafels met wieltjes van Drentea. Deze ruimte wordt afwisselend gebruikt als vergaderruimte en voor yogalessen.

Continue Reading 0

6500 m2 vloerbedekking in vier woonzorglocaties

In vijf maanden zorgen voor zo’n 6500 m2 vloerbedekking in vier woonlocaties van Woonzorg Nederland in Amsterdam en Ouderkerk aan de Amstel. Dat was de uitdaging voor Nomax Project. Bijkomende complicerende factor: bewoners verbleven tijdens de werkzaamheden gewoon in hun appartementen en wilde zoveel als mogelijk de dagelijkse gang van zaken voortzetten.

Zeer sneldrogende egaline
Gelukkig heeft Nomax Project vaker met dit bijltje gehakt. Goede communicatie, goede afspraken met leveranciers en regelmatig afstemmen met alle betrokken partijen zorgden voor zo min mogelijk overlast. Alle processen werden per ruimte goed op elkaar afgestemd: verwijderen van bestaande vloerbedekking, schuren en stofzuigen, egaliseren, zo nodig met zeer sneldrogende egaline, en het leggen van de nieuwe vloerbedekking.

175 locaties voor ouderenhuisvesting
Woonzorg Nederland heeft bij elkaar bijna 17.000 verpleeg- en verzorgingstehuisplaatsen, vooral voor ouderen, op 175 locaties door heel Nederland. Al eerder verzorgde Nomax Project vloerbedekking in twee appartementencomplexen in Den Haag en Scheveningen.

In de vier locaties in Amsterdam en Ouderkerk aan de Amstel zijn verschillende soorten vloerbedekking gebruikt voor centrale ruimtes, gangen en entrees. Alle toegepaste vloerbedekking is van Forbo: Allura PVC strokenvinyl is erg sterk en in veel designs verkrijgbaar. Verder zijn er verschillende kleuren Tessera tapijttegels gebruikt en voor de ingangen van de locaties leverde Nomax Project ook de Coral schoonloopmatten.

Continue Reading 0

Hanzeheerd – Brinkhoven: visgraat vloer

Flint Interieurarchitecten kreeg de opdracht om het restaurant van woon- en zorgcentrum Brinkhoven in Heerde tot een multifunctionele ruimte te herinrichten.

Een gedeelte van het restaurant kan door een flexibele wand worden afgescheiden. Nomax Project zorgde in dit gedeelte voor het verwijderen van de bestaande zachte vloerbedekking, het egaliseren van de vloer en het leggen van pvc-stroken in visgraatpatroon.

Het resultaat is erg mooi, alle gebruikers zijn er blij mee.

Continue Reading 0