250 werkplekken bij JGZ Zuid-Holland WestJeugd Gezondheidszorg Zuid-Holland West heeft 26 locaties, grofweg in de driehoek van Maasdijk – Zoetermeer – Wassenaar. In het Westland hebben ze onder andere veel consultatiebureaus. Door verandering in taken, manier van werken en samenwerkingsvormen wil JGZ flexibeler en efficiënter met ruimtes om kunnen gaan. Daarvoor was het aanwezige meubilair niet geschikt.

Slingerverstelbare bureaus
Nomax Project heeft opdracht gekregen te zorgen voor nieuw meubilair op 250 werkplekken bij JGZ. We installeerden op de 26 locaties onder andere overal slingerverstelbare bureaus. Medewerkers kunnen deze bureaus zonder gereedschap op de goede hoogte stellen. Daarmee kunnen ze deze werkplekken flexibel gebruiken en voldoen alle werkplekken aan de arbo-eisen van deze tijd. Ook alle snoeren en kabels werden netjes weggewerkt.

Buiten openingstijden
De vervanging van het meubilair was een logistieke puzzel, waarin we met veel zaken rekening moesten houden. Ongeveer twintig werkplekken per dag werden vervangen, zoveel mogelijk buiten openingstijden om. Vanuit het logistiek centrum in Ypenburg bij Den Haag werd alles voorbereid, zodat transport, monteren en inhuizen vlot verliepen. Tegelijkertijd regelden wij ook het afvoeren van het oude meubilair als dat nodig was, inclusief het scheiden van afvalstromen van de verschillende materialen.