Basisschool Otterkolken blij met multifunctionele ruimteBasisschool Otterkolken in Heemskerk was een typische jaren zestigschool met een binnentuin en daaromheen de klaslokalen. Om alle nieuwe functies van een moderne basisschool te kunnen herbergen, werd deze binnentuin recent bij de school getrokken. Daardoor is een atrium ontstaan, een centrale plek in de school waar ruimte is voor voorstellingen, projectactiviteiten, stiltewerkplekken en een bibliotheekfunctie.

Nomax Project werd ingeschakeld om sfeer in het atrium te creëren en te zorgen voor eenheid met de rest van de school. De wens was een gezellige uitstraling, zodat kinderen zich thuis voelen. Die is bereikt door kleurgebruik dat aansluit bij de bestaande kleuren, speelse BuzzySpace lampen in groepen, prikborden per klas en stilteplekken door middel van verrijdbare kamerschermen. Ook de bibliotheekkasten zijn verrijdbaar.

Aan weerszijden van het podium zijn de wanden van vloer tot plafond bekleed met BuzzySpace felt, waarop met klittenband kunstwerkjes van de kinderen geplakt werden. Op een ronde pilaar kunnen boodschappen geprikt worden. Zo is een multifunctionele, communicatieve ruimte ontstaan, die kinderen uitnodigt tot interactie.

De directie van de school was erg enthousiast en vond dat Nomax Project erg goed naar de wensen van de school geluisterd hadden. De Otterkolken kan hiermee de concurrentie om leerlingen weer aan met de nieuwere scholen in de regio. Otterkolken is onderdeel van de Stichting Tabijn, waar 26 basisscholen in Noord Holland onder vallen.

Margriet Speklé, Directeur a.i. at Stichting Tabijn:
“Ik ben in contact gekomen met Raymond via Linkedin. Na een verbouwing van ons schoolgebouw, zochten wij iemand om onze ideeën samen te voegen tot een geheel. Raymond heeft perfect aangevoeld wat wij wilden met de school. De aankleding en uitstraling die het gebouw heeft gekregen passen bij onze visie. De school straalt nu warmte, rust en veiligheid uit en is een plek geworden waar iedereen zich welkom voelt. Het schoolkarakter is behouden gebleven door de juiste keuze van kleur en materialen. Wij krijgen veel complimenten van mensen die onze school bezoeken, vooral de keuze van de bijzondere en sfeervolle hanglampen valt erg in de smaak.”