CNV hoofdkantoor Utrecht ingericht voor het nieuwe werkenHet Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV) zat met afdelingen door het hele land. Door centralisatie van de organisatie gebeurt nu veel vanaf het CNV hoofdkantoor Utrecht. Voor kerst 2015 kreeg Nomax Project de opdracht om drie etages van het hoofdkantoor aan te passen aan het nieuwe werken volgens de leidraad van de eigen architect.

Proefprojecten
Al in oktober en november voerde Nomax Project een aantal proefprojecten uit. Daarbij ging het om het verplaatsen van systeemwanden, nieuwe vloerbedekking, maar ook elektra, data, zonwering en luchtbehandeling. Uiteraard hoort daar ook het coördineren van verhuizingen bij, zodat de werkzaamheden efficiënt en soepel verlopen, zowel voor de werknemers als de uitvoerenden.

Constant contact
Bij het herinrichten van de 5e, 6e en 7e etage was er iedere maand een verhuizing op de laatste donderdag van de maand. Vrijdags werkten de medewerkers zoveel mogelijk thuis. Per maand is van de betreffende etage oud meubilair afgevoerd, waarna de etage helemaal opnieuw is ingericht. In de nieuwe indeling zijn grotere ruimtes met flexwerkplekken, waarvoor de oude systeemwanden zoveel mogelijk konden worden hergebruikt. Daarnaast kwam er een akoestische zithoek met treinbanken en een tafel waar medewerkers rustig kunnen overleggen. Voor de geïnstalleerde slinger-instelbare bureaus regelde Nomax Project ook de ICT, inclusief kabelmanagement en aansluiten van de PC’s.

Bij het coördineren van de verbouwing en interne verhuizingen hield Nomax Project constant contact met de afdeling facilitair van CNV en de te verhuizen afdelingen. Sommige afdelingen hadden op het laatst specifieke wensen, bijvoorbeeld anti-allergene vloerbedekking. Dat heeft Nomax Project toen binnen één dag kunnen regelen. Soms werd zelfs de plaats van wanden nog op dezelfde dag aangepast.

Tevreden klant
Dat CNV tevreden was over het resultaat, blijkt uit de opdrachten die Nomax Project tussendoor kreeg om ook in het pand in Hoofddorp flexplekken in te richten, inclusief vloerbedekking en schilderwerk. Daarnaast regelde Nomax Project ook in Apeldoorn het afvoeren van inventaris en een interne verhuizing.