Rooming-in AMCVoor het Academisch Medisch Centrum hebben wij eind 2010 een Rooming-in kamer mogen inrichten. Dit hebben wij samen met oa Interfaceflor en The Collections gerealiseerd. Van origine komt het Rooming-in concept vanuit de verloskunde, waarbij er de mogelijkheid is om de moeder en pasgeborene op 1 kamer te laten verblijven.
Dit concept is omgebouwd naar het op 1 kamer laten verblijven van partners na een operatie wanneer er een behoorlijke reistijd te overbruggen is.

Door efficiënt met de ruimte om te gaan en op de kamer een degelijke slaapbank te plaatsen, is er de mogelijkheid voor de partner om op een prettige wijze op dezelfde kamer de nacht door te brengen.

Door het toepassen van zachte materialen, zoals een speciaal daarvoor geschikte tapijttegel, geweven wandbekleding en fraaie vitrage en overgordijnen ontstaat er een prettige en huiselijk aanvoelende omgeving.

De gasten die hier verblijven zijn dan ook erg enthousiast over deze mogelijkheid en ervaren de omgeving als zeer prettig. Het is nu de uitdaging om het draagvlak binnen het AMC verder te vergroten en vooral de verandering in schoonmaak/onderhoud en het daarbij behorende protocol, op het gebied van hygiene, opnieuw te evalueren.